Mobil

Az iPhone 7 után Kínából is dupla kamerás mobil érkezik

Ez most kivételesen nem pofátlan nyúlás, csak sima fejlődés és jó időzítés, de vajon ugyanazt a tudást is megkapja a Xiaomi mobil kamerája, mint amit az iPhone 7 Plus tud?

Kína nem akar lemaradni a világ mögött, és ez különösen igaz a mobilos piacra, ahol ha maguktól nem tudnak a gyártók olyat alkotni, amire rácuppanna a közönség, akkor a gyártók egy része fogja magát, és lenyúlnak valamit, ami másnak már bejött. Ez arrafelé nem probléma, de ami most történik, az igazából nem nyúlás, csak érdekes egybeesés.

Miközben az Apple bedobta a felajzott vásárlók közé legújabb okostelefonját, az iPhone 7-et, a Xiaomi sem tétlenkedik, és kiadott egy vágyfokozó képet érkezőben lévő termékéről, melyen két kamera is lesz (pont, mint az új iPhone nagyobbik változata, az iPhone 7 Plus esetében). Mindez így néz ki kínai felfogásban:

xiamoi mi dual kamera

Jó, ez így ebben a formájában nem túl sok, ráadásul azt sem lehet tudni, hogy valójában melyik eszközt is látjuk a képen, hiszen míg korábban arról volt szó, hogy a szeptember 27-én induló Xiaomi Mi 5S jön majd 16 megapixeles duál kamerával, mostanra ott tartunk, hogy talán nem is az van a képen. Egyes pletykák szerint ugyanis a hónap végén nem is az Mi 5S-t, hanem a Mi Note S-t mutatja majd be a gyártó. Szóval így próbáljon meg a mezei vásárló okos lenni.

Azt se lehet tudni még, pontosan mit akar kezdeni a duál kamerával a gyártó (hiszen az iPhone 7 Plus hasonló megoldásáról is csak a bemutatón derült ki, hogy a mobilokról gyakorlatilag mindezidáig hiányzó optikai zoomot oldották meg a kétféle lencse kombinálásával). Tehát lehet, hogy az új Xiaomi mobilon is hasonló kombó lesz (egy nagylátószögű lencse és egy teleobjektív, amelyekkel egyszerre készül a fotó, és az utólagos szerkesztésnél a kép torzítása nélkül lehet kétszeresére nagyítani a képet), de az is előfordulhat, hogy teljesen más funkciót kap a megoldás, és mondjuk erősebb HDR, vagy térhatású képek készítésére lesz alkalmas. Meglátjuk. Mindenesetre, ha az iPhone-féle funkcionalitást viszi tovább, ráadásul jó minőségben, akkor szinte biztos, hogy a 300 ezer forint fölötti iPhone 7 Plusnál jóval olcsóbbnak ígérkező telefon elszipkázhatja az Apple-mobilról lecsúszó, árérzékeny vevők egy részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik