Mobil

Várható volt: itt az első per egy lángra lobbanó Note 7 miatt

A Samsung Galaxy Note 7 megjelenése kicsit másként sült el (hogy ezzel a szóviccel éljünk), mint ahogyan a gyártó tervezte, éppen ezért kellett visszahívni a robbanásra, lángolásra hajlamos telefonokat, illetve kiadni egy olyan frissítést, ami nem hagyja, hogy az akkumulátor 60 százaléknál jobban feltöltődjön. De egy ilyen probléma más bajokat is szokott magában hordozni, ami rendszerint a bíróságon végződik, főleg a tengerentúlon.

Egy floridai férfi elsőként perelte be a Samsungot azért, mert egy hibás Note 7 súlyos égési sérüléseket okozott neki. Az illető a keresetet egy nappal azután nyújtotta be, hogy a koreai gyártó egymillió készüléket rendelt vissza, miután 92 eset jutott a Samsung tudomására. Ezekből 26 szólt arról, hogy a problémás eszközök felgyulladtak, míg 55-nél egyéb vagyoni kár is keletkezett. A cég a perrel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy a folyamatban lévő jogi folyamatot nem kívánják kommentálni, ugyanakkor továbbra is arra biztatnak minden Note 7 tulajdonost, hogy azonnal cseréltesse ki a kütyüjét.

galaxy note 7

A felperes egyébként azt állítja, hogy a telefon a nadrágzsebében gyulladt ki, és súlyos égési sérüléseket okozott a jobb combján, illetve a bal hüvelykujján, miközben megpróbálta kiszabadítani az eszközt a nadrágjából. A 28 éves, Strobel nevű fickó ügyvédje szerint az égés a telefon alakjával megegyező, másodfokú súlyosságú. Azt még nem tudni, hogy a per célja mi, tehát csak a kórházi kezelést kívánják megtéríttetni, vagy majd a szenvedésre, lelki sérülésekre, sokkra, és kiesett jövedelemre is hivatkoznak-e?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik