Mobil

Öt nap múlva jön az iPhone 7, a nép máris sorban áll

Úgy tűnik, az Apple valamit nagyon tud, például a vásárlóközönséget fanatizálni: már most sátraznak a legelvetemültebb iPhone-rajongók a boltok előtt. A pokolba tart a világ.

Lassan már megszokhattuk, hogy minden új iPhone bejelentése után, de még a telefon boltokba kerülése előtt a legnagyobb rajongók elkezdenek sorba állni (és ülni, és feküdni) az Apple Store-ok előtt, hogy mindenképpen a legelsők között lehessenek, akik birtokolhatják a legfrissebb almás mobilt. Ez eddig általában úgy nézett ki, hogy az árusítás megkezdése előtt egy, vagy legfeljebb két nappal táboroztak le, de ami most történik, azt ép ésszel felfogni is nehéz.

Nos, most úgy tűnik, már öt nappal a “start” előtt elkezdett gyűlni az istenadta nép. A Daily Mail tudósítása szerint az Egyesült Államokban, de még a jóval higgadtabbnak tartott Németországban is kialakultak az első sorok az iPhone 7 érkezésére váró üzletek előtt. A berlini Kurfuerstendamm sugárúton ugyanúgy szaporodnak a sátrak és nyugágyak, mint a New York-i Fifth Avenue-n.

A hírek szerint ráadásul új szinteket ért el a “bérsorbanállás” intézménye is. Ekkor egyesek pénzt kérnek azért, hogy a tényleges vevő helyett állják ki a sort, az illető ráér a tényleges vásárlás megkezdése előtt pár perccel visszatérni, kifizetni a bérrabszolgát, és behaladni a hőn áhított telefonért. Twitteren terjedő képek és bejegyzések szerint 300 dollártól árulnak helyeket a sor végén, de a sor elején található “hivatásos sorbanállók” szerint akár 3000 dollárt (igen, majdnem 830 ezer forintot) is kifizetnek egyesek egy ilyen időszakos munkáért.

Szóval még egyszer: valaki kifizet 300 ezret a telefonért, ez már eleve elég durva, és még kifizet majdnem háromszor ennyit valakinek azért, hogy a többieknél mondjuk fél nappal korábban juthasson a Szent Készülékhez. A vég elkezdődött, jöhetnek a vogonok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik