Mobil

Durván rekordot dönthet az iPhone 7

Aki arra számított, hogy a legfrissebb almás telefon-duó a viszonylag kevés fejlesztés miatt megbukik, nagyot tévedhet. Óriási kaszálás van készülőben.

Annak ellenére, hogy az Apple már bejelentette, idén nem fogja közkinccsé tenni az első hétvége eladási számait, máris lehet némi fogalmunk arról, hogy alakul a nemrég bejelentett telefonok piaci sorsa. Az amerikai T-Mobile vezérigazgatója egy videós bejelentkezésben beszélt az iPhone 7 előrendeléséről, és annyit mondott: múlt péntek és hétfő között négyszer annyi iPhone 7-re és 7 Plusra érkezett előrendelés, mintamennyit tavaly ugyanennyi idő alatt adtak le az iPhone 6 és 6 Plus párosra.

Ugyanilyen arányokról riportolt a Sprint szolgáltató is, náluk szintén a tavalyi modell(ek)hez képest négyszeres szorzó szerepelt. Ez pedig újabb rekordot sejtet. Az iPhone 5-ből az előrendelés első három napja alatt ötmilliót, az iPhone 6 / 6 Plus párosból 10 milliót, a 6S / 6S Plus duóból 13 millióra érkezett előjegyzés, tehát ha ez utóbbit négyszerezzük, az bizony brutális érdeklődést jelez.

A számok az elemzőket is meglepték. Ugyan senki sem számított gyenge eladásokra, de az előrendelések által jelzett kasszarobbantás helyett óvatos növekedést vártak a viszonylag kevés újdonság miatt. Ehhez képest már az amerikai és a német nagyvárosokban is utcahossznyi sátortáborban állnak (és ülnek és fekszenek) sorban azok, akik az elsők között akarnak maguknak az új sznobofonból.

apple-iphone-7-sor-001

Azt persze meglátjuk, Magyarországon mit villant a legújabb almás mobil, mivel a jelek szerint nálunk kell érte a legtöbbet fizetni: az Egyesült Államokban 179 ezer, Dubajban 195 ezer, Angliában 220 ezer forintba kerül a legolcsóbb, 32 gigabájtos modell, nálunk viszont 256 ezer forintot kell otthagynunk egy független készülékért.

Érdekesség egyébként, hogy bár mindenki a fényes fekete, azaz Jet Black modell sikerére számított, az előrendelések alapján a “sima” matt fekete szín a legnépszerűbb. Igen, az a szín, amiben a legtöbb androidos modell pompázik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik