Tech

Nagy javítással búcsúzik a Windows 7-től a Microsoft

Méretes foltozást dobott össze a Microsoft azok számára, akik nem akarnak hallgatni a modern idők hívó hangjára, és maradnak a Windows 7-nél.

A Windows 7 sokak számára a legjobb Microsoft által valaha is gyártott operációs rendszer, hiszen gyors, barátságosan stabil, és a játékok futtatásával sem volt semmiféle probléma alatta, de az idő szalad, a marketinggépezet pedig halad, így nem lehet megúszni új Windows nélkül. Bármennyire is fáj, a hetestől búcsúzni kell, bár ez nem jelenti azt, hogy többé nem lehet megvenni.

Ám aki Windows 7-et vásárol, annak tudnia kell, hogy komoly frissítési procedúra vár rá, de a Microsoft könyörületes, ezért gyúrt egy olyan javítást, amiben egyben van minden, ami az elmúlt években megjelent. Tehát egy méretes patch képében a felhasználók mindent megkapnak, ami csak megjelent 2011-től 2016. áprilisáig, és tulajdonképpen ez az első igazán nagy folt a 2011. februári Service Pack 1 óta.

windows 7

Ez azt jelenti, hogy egyben kapjuk meg az összes biztonsági, stabilitási és használhatósági fixet, bár technikailag mégsem nevezhetjük szervizcsomagnak, és egyébként is teljesen opcionális a telepítése, aki pedig eddig is naprakészen tartotta az operációs rendszerét, annak nincs rá szüksége. A Windows Update sem kínálja fel automatikusan, tehát aki szeretné letölteni és telepíteni, annak manuálisan kell eljárnia, de előtte installálnia szükséges ezt itt, annak megfelelően, hogy konkrétan milyen rendszere van.

Érdemes tudni, hogy a Microsoft továbbra is havonta kínálja a Windows 7 SP1-hez és a Windows 8.1-hez azokat a nem biztonsági jellegű frissítéseket, melyek kellhetnek, míg a biztonsági varratok akkor érkeznek, amikor szükség van rájuk. De mindez akkor is azt jelenti, hogy idővel annak is át kell állnia a Windows 10-re, akinek a belső combjára van tetoválva a Windows 7 logója.

Ja, és még egy újdonság fontos a mostani frissítéssel kapcsolatban. Ha ezt valaki felszenvedi a gépére, innentől végre nem kell az újabb patchek telepítéséhez újraindítgatni a rendszert. Igen, ehhez is 2016-nak kellett lennie. Sebaj, megértük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik