Mobil

Az LG G6 szintén legómobil lesz

A G5 kedvezőtlen fogadtatása sem tántorítja el a koreaiakat folytatástól.

Az LG mindig is nagy bátorsággal kezelte a G szériát, ami végül a moduláris felépítésű G5-ben teljesedett ki. Ott voltak a hátlapra pakolt gombok, a G Flex sorozat esetében a hajlított, illetve hajlítható kijelző, de a G4 bőrrel bevont hátlapja sem volt az a hétköznapi darab.

A G5-tel azonban megtört egy kicsit a lendület, de azt is mondhatjuk, hogy ez az elképzelés nem annyira jött be a vásárlóknak. A képet tovább árnyalja, hogy elindult útjára a V sorozat is, aminek első, V10-es tagja is különlegesnek számított a kiegészítő kijelzőjével, és már a V20 is itt kopogtat, ami az iPhone 7 bejelentés miatt egy kicsit visszhangtalan maradt, pedig egy elég jó darabról van szó.

Ezzel akkor véget is érhetne a sztori: jönnek a minden szempontból, ütős V betűs LG telefonok, a legómobil meg szépen feledésbe merül. Ken Hong, a cég képviselője azonban pont az ellenkezőjéről nyilatkozott: a G sorozat nem áll le, olyannyira nem, hogy a következő kiadás is moduláris felépítésű lesz.

LG_G5_modular

Hong azt is elárulta, hogy a G5 megjelenésekor a V20 már bőven a fejlesztési szakaszban volt, vagyis nem egy pótmegoldásról, egy menekülési útvonalról van szó, hanem egy átgondolt stratégia mentén történnek a dolgok. Ebbe a nagy tervszerűségbe azt nyilván nem kalkulálták bele, hogy a G5 nem lesz annyira nagyszerű, ahogy szerették volna, de az LG újra nekifut a témának, remélhetően változtatva a koncepción.

A részekből építkező, az igényeknek megfelelő modulokkal variálható mobil ötlete egyelőre nem tudott bizonyítani. A Google Ara projektje elbukni látszik, a G5 szétszerelős megoldása nem az igazi, egyedül a Moto hátlapra cuppantós MotoMods elképzelése látszik életképesnek. Na, de majd a G6 – vagy az sem. Meglátjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik