Mobil

Videón a legdurvább mobilos stressz-teszt

Van, akinek nem elég a tudat, hogy a telefonja vízálló. Videón a jégbe fagyott, majd a tizedik emeletről ledobott Samsung mobil: de vajon túléli?

Ahogy szép lassan egyre több olyan okostelefont adnak ki, amelyek valamilyen szinten strapabíró kialakítással rendelkeznek, már nem számít kirívó extrának, ha egy készülék nem adja be a kulcsot néhány percnyi úsztatás után. Az sem épp hátrány, ha a kezünkből kicsúszó mobil a flaszterra érkezve nem robban ezer apró alkatrészre és szilánkra, hanem legfeljebb pár fényezési gikszerrel átvészeli az esetet.

De van, akinek ez is kevés. Hogy mennyire életszerű úgy megvizsgálni egy telefon tűrőképességét, hogy először jégbe fagyasztjuk, aztán ledobáljuk 30 méter magasból, az persze jó kérdés, de az unalmas tesztektől megcsömörlő tech újságírók mentőangyalai, az extrém tesztelők ezt is kipróbálták. Nálunk lehet, hogy kicsit morcos lenne a helyi képviselet, ha ilyesmivel próbálkoznánk, de a GizmoSlip megcsinálta helyettünk.

Az alábbi videóban látható, hogy a leleményes fiatalemberek először egy méretes jégdarabba fagyasztották a Samsung Galaxy Note 7-et, majd 30 méterről ezt a jéggombócot csapták a földnek. Nézzük csak, mi lett az eredmény!

Érdekes módon a Note 7 túlélte a kalandot. A Samsung év elején megjelent csúcsmobilja, a Galaxy S7 egyébként korábban elvérzett egy hasonló teszten, de az iPhone 6S szintén életben maradt a kísérlet végére. A Note 7 jó szereplése azért is meglepő, mert más tesztek szerint például a kijelzője kissé kevésbé bírja a gyűrődést, mint a koreai gyártó régebbi modelljei.

Mindenesetre a tanácsunk továbbra is a szokásos, ugyanezt senki se próbálja ki otthon – a hagyományos garancia szinte biztosan nem érvényes akkor, ha mégsem sikerülne reprodukálni a sikert. Egyébként pedig egy tényleg strapabírásra kifejlesztett telefont épp a napokban teszteltünk, a CAT S60 videós nyúzásához ide érdemes egy határozottat kattintani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik