Mobil

Álomszerű parkoló app a Fordtól

Szorítunk, hogy nálunk is legyen valami ehhez hasonló minél hamarabb.

Az ember csak akkor jön rá, hogy mennyire sehogy nem állunk a digitalizálódás folyamatával, amikor belefut a Ford fejlesztéséhez hasonló alkalmazásokba. A parkolás mobillal, appokkal való támogatása még épphogy a folyamatok elején jár a hazai piacon, ami azt jelenti, hogy az applikációk segítenek a parkolási zóna megállapításában és helyettünk elküldi az aktiváló SMS-t.

De mi van akkor, ha biztosra mennénk és az úti cél környékén parkolóházban tennénk le a kocsit? Főleg akkor mi van, ha történetesen alig van időnk a szabad parkoló megtalálására, sőt, induláskor éppen halványlila gőzünk sincs, hogy pontosan hol, milyen körülmények között és főleg mennyiért indítható el a parkolás?

A FordPass alkalmazás ebben segít azzal (nem csak Ford tulajoknak), hogy előre, még induláskor kiválasztható a megfelelő parkolóház. Ezzel együtt a sofőr lefoglalhatja magának a helyet, de ugyanezzel a mozdulattal ki is fizetheti, hiszen a szolgáltatásban megadhatók a bankkártya adatai, így nem kell pénzezni, bedobni, automatázni, hanem csak beállni a parkolóhelyre és kész.

A FordPass sajnos a hazai felhasználók számára nem elérhető, így nem marad más, mint az illetékesek figyelmének felhívása, mely szerint:

jó lenne, ha valaki lefejlesztene egy hasonló cuccot, mert akkor ott lennénk az első felhasználók között. Köszi!

Ja és ha már belelendültek, akkor kérnénk egy ilyen rendszert az utcai parkolásra szabva is, hiszen az lenne csak az igazi Kánaán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik