Mobil

Zseniális új szerepben az iPhone

Az Apple mobilját ezúttal szemvizsgálathoz használják.

Az ember tényleg akkor döbben rá, hogy milyen lehetőségek vannak az okostelefonban, amikor az SVOne Enterprise-hoz hasonló eszközökkel fut össze. A szemüveg felírása a technológiai fejlődés ellenére a mai napig úgy megy, ahogy évtizedekkel korábban. Az ember elbattyog a szemészhez (persze először beutalót szerez), a doki elvégzi a szemvizsgálatot, kap egy receptet, amire kiváltja a szemüvegét.

Akadnak persze magánrendelések, vagy olyan szemüveg szalonok, ahol egy kicsit egyszerűbb a folyamat, de a Smart Vision Lab nevű cég kitalált egy módszert, amivel még ennél is sokkal gyorsabb az egész. Mindehhez egy némileg átalakított iPhone-ra, illetve egy azon futó alkalmazásra van szükség. A mobil kap egy extra, speciális optikával ellátott kiegészítőt, az egészet rápakolták egy állványra, amivel kész is a mobil szemvizsgáló állomás.

A szerkezet lézer segítségével, néhány másodperc alatt megállapítja, hogy az illető rövid-, vagy hosszúlátó, de a letapogatás ezen kívül a szem általános állapotát is képes bevizsgálni. Az eredményeket az alkalmazás pár perc alatt elkészíti, ami alkalmas arra, hogy elkészüljön a szemüveg.

A cég értelemszerűen azt szeretné, hogy az ő megoldása terjedjen el az Egyesült Államokban, ahol a felmérésük szerint 200 millió amerikainak lenne szüksége szemvizsgálatra, de ebből csak 106 milliót végeznek el évente. A másik probléma (ami valószínűleg mindenhol az), hogy 5000 emberre jut egyetlen szemorvos, így nem ártana ezeket a folyamatokat valahogy felpörgetni.

Az SVOne Enterprise már 23 országban elérhető, de egyelőre csak 500 darabot adtak el belőle. Mondjuk kezdésnek egy névcsere lehet, hogy nem ártana.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik