Mobil

Csalt a Pokémont Gót kimaxoló játékos

Elérte a legmagasabb szintet is, de kiderült, hogy meghekkelte a szoftvert.

A Reddit kiváló helyszín e Pokémon sikerek elújságolására, itt tűnt fel nemrég az a játékos is, aki az összes szörnyet begyűjtötte aránylag rövid idő alatt. Ugyanezen a fórumon jelentkezett be a _problemz felhasználónevű illető is, aki arról számolt be, hogy a világon elsőként elérte a 40-es szintet, a legfejlettebb Pokémon Trainer kategóriát.

Ez sokkal nehezebben kivitelezhető, mint az összes Pokémon begyűjtése, mivel ehhez 5 millió tapasztalati pontot (XP) kell szerezni. Aki elkezdett játszani, az tudja, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen, főleg akkor, ha egy-egy szörny megszerzésekor 600-700 XP jár, ami a szintlépésekkor nő valamennyivel, de ilyen extrém mennyiségű XP így is csak nagyon nehezen szedhető össze.

_problemz_pokemon_cheating

A fotók közzététele után pár nappal hamarosan jött is a beismerő vallomás, amiben _problemz elismerte, hogy csalt. Úgy fogalmaz, hogy botokat használt az XP termeléséhez, amiről nem lehet tudni egyelőre, hogy miként zajlik pontosan, de az biztos, hogy kizárólag a szoftver megpiszkálásával érhető el. Ezt valahogy mégis sikerült kivitelezni, aminek hatására a játék óránként 280 ezer XP-vel látta el.

A csalás ellenére _problemz állítja, hogy egyszer sem élt vissza az előnyével, nem támadott meg a Gym-eket a maximálisra felerősített Pokémonjaival, de nem is árulja el senkinek a titkot. Sőt, írni fog a fejlesztőknek, hogy töröljék a fiókját, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön egészen véletlenül. Ja, és pénzért sem hajlandó megszabadulni a felhasználói fiókjától, pedig nem egy vételi ajánlat érkezett rá.

Most, hogy mindeni megnyugodott, a felett is mélázhatunk, hogy mennyire kevés juttatást ad a Pokémon Go a 40-es szint eléréséért. Szemetek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik