Mobil

Megvan az első ember, aki kimaxolta a Pokémon Gót

Az amerikai játékos két hét alatt 153 km-t sétált, hogy elkapja az összes Pokémont.

A neten található infókkal kapcsolatban soha nem mehet az ember biztosra, de a dolgok jelen állás szerint egy amerikai maxolta ki elsőként a Pokémon Gót. A Redditen ftb_hodor felhasználónéven futó illető megszerezte az Egyesült Államok területén begyűjthető összes szörnyet, amely kapcsán kiosztható neki az év lúzere/győztese cím – tegye meg mindenki vérmérséklete és Pokémon toleranciája szerint.

De nézzük is e remek teljesítmény részleteit. Emberünk gyűjteményében tehát jelenleg 142 Pokémon található meg, kilenc pedig azért nem, mert az eddigi beszámolók szerint azok egyszerűen befoghatatlanok. A srác diadalmas útja során összesen 4269 Pokémont fogott be, ami miatt kapott még egy szépen csillogó „Collector” jelvényt is. De itt van egy képernyő fotó is, amely igazolja, amit kell:

pokemon_kimax_usa_reddit

Az illető az egész akcióra két hetet áldozott fel az életéből, amely során 303 tojást keltetett ki, és 153 kilométert (!) tett meg gyalog. Ha valaki kíváncsi a mocskos részletekre, akkor azt is írjuk le, hogy az utolsó fogása Omanyte volt, akit később Omastarrá fejlesztett tovább. A 31 éves, New York-i illetőségű hős állítólag nem hanyagolta a munkáját az akciózás közben és 50 órát így is dolgozott hetente.

A 153 km ellenére főleg a Central Parkban elhelyezett PokéStopok környékén kommandózott, vagyis nem arról van szó, hogy Forest Gump módjára bejárta volna egész Amerikát – a leghosszabb útja New Jersey-be vezetett. És akkor merüljünk bele igazán mélyen a Pokémon univerzumban és álljon itt az a kilenc Pokémon, akiket nem sikerült befognia még ftb_hodornak sem: Farfetch’d, Kangaskhan, Mr. Mime, Ditto, Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo és Mew.

Az utolsó hat annyira ritka, hogy eddig sehol, senkinek sem sikerült felfedeznie, nemhogy befognia. Az első háromról azt gyanítják, hogy helyszín specifikus, azaz csak bizonyos földrészeken, régiókban lelhetők fel. Farfetch’d állítólag kizárólag Ázsiában fordul elő, Kangaskhan az óceániai térséget szereti, míg Mr. Mime Nyugat-Európa exkluzív. Kapd el mindet, mi?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik