Mobil

Íme, az első képek a Google okosórájáról

A Google egyszerre két saját modellen is dolgozik, hogy megmutassa, mire képes az Android Wear.

A Google-t elsősorban szoftver-, vagy keresőcégként szokás emlegetni, annak ellenére, hogy a hardverekhez is igen sok köze van. Elég csak a Nexus sorozatú mobilokra gondolni, de ott vannak a Chromecast eszközök, a Pixel chromebook, vagy a saját tervezésű router is.

Okosóra fronton eddig a Nexusokhoz hasonló stratégia érvényesült, azaz a Google megtervezte, kitalálta, a gyártók pedig elkészítették a modelleket. A vállalat elsődleges célja ezzel az, hogy megmutassa, mi mindent lehet kihozni az Androidból, illetve ezzel szolgálja ki azokat, akik azonnali frissítésekre vágynak. Egy ideje az a hír kering a neten, hogy okosórából is készülhet egy referencia modell, amit az előzőekkel ellentétben maga a Google gyártana le.

google_sajat_okosora

A szöveges infók után most már egy fotó is előkerült, ami nem a konkrét órákat ábrázolja, hanem az Android Police készítette a hozzájuk eljutott infók alapján. A szerkesztők szerint a számítógépes grafika elég pontos, és jól adja vissza, hogy mire is számíthatunk.

A baloldali óra az Angelfish kódnevet viseli, ez lesz a csúcsmodell, de méretben, tömegben is bőven meghaladja a másikat. Az oldal található korona alatt és felett két további gomb található, a keret pedig jól láthatóan szögletes dizájnt kapott. A másik, kisebbik darab Swordfish névre hallgat, egy kicsit nőiesebb, gömbölydedebb formák jellemzik.

Tudásban is jelentős különbség lesz a két óra között: az Angelfish minden földi jóval lesz felvértezve, ami itt GPS vevőt, LTE modult, illetve pulzus mérőt jelent. A Swordfish ezek közül egyikből sem részesül, így várhatóan sokkal olcsóbb lesz, és valószínűleg elsősorban a mobil értesítéseinek és persze az idő kijelzésén kívül más nem fog tudni. A két Android Wear alapú óráról semmi egyebet (ár, megjelenés) nem tudunk, csak azt, hogy a forrás elég megbízható, így nagy eséllyel számíthatunk a megjelenésükre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik