Mobil

Ez a legjobb dolog, ami a mobillal történhetett

A Mogees Play bármilyen felületet, tárgyat játékvezérlővé lényegít át.

Az okostelefon eddig is hihetetlen lehetőségeket adott a felhasználóknak, ezért is nehéz elképzelni, hogy mi egyebet lehet még kifacsarni ebből az eszközből. A lehetőségek pedig még mindig ott vannak, amit a Mogees is tökéletesen példáz. Az eszköz, illetve a mögötte lévő ötlet nem teljesen új, hiszen 2014 óta két sikeres Kickstarter kampányt is teljesítettek az eszközzel.

Játssz bármin, bármikor!

A Mogees eredeti verziója egy vibrációt érzékelő kiegészítő, amivel bármilyen hétköznapi tárgy hangszerré változtatható. A készítők az azóta eltelt időben arra jutottak, hogy a kifejezetten zenészeknek kínált rendszert miért ne lehetne sokkal szélesebb réteghez is eljuttatni, aminek a legtökéletesebb módja, ha játékra optimalizálják. Ebből lett a Mogees Play.

Az alapkoncepció változatlan: adott egy könnyű műanyagból készült, leginkább egy ajtógombra hasonlító szenzor, ami fogja a vele érintkező tárgyak felületén keletkező vibrációt. A Mogees egy mobilhoz, vagy tablethez csatlakoztatva, illetve egy megfelelő appal kiegészítve olyan játékélményt kínál, amiről más most messziről lerí, hogy szinte korlátlan lehetőségeket tartogat.

Tanulhatnak is belőle

Ehhez a fejlesztők kezdésnek rögtön három játékot is kínálnak, amelyek ügyességi (Pulse), és zenei (Jam, Keys) vonalon használják ki az érzékelő képességét és a játékos kreativitását. A csapat azonban azt szeretné, hogy minél több alkalmazás, játék szülessen, ezért a fejlesztők számára elérhetővé teszik a szükséges dokumentációkat. Sőt, szerintük a Mogees Play az oktatásban is fontos szerepet tölthet majd be, ezért (is) igyekeznek a lehető legalacsonyabban tartani a kütyü árát.

Akit érdekel a Mogees Play és az abban rejlő lehetőség, az a Kickstarter oldalán biztosíthat magának egyet, vagy akár többet. Már 40 dollárért hozzá lehet jutni, van fejlesztői szett, de kínálnak kifejezetten oktatási célra szolgáló csomagot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik