Mobil

Az új iPhone végre nem fogja szívatni a vásárlókat

Vagyis mégis, csak máshogy. A szeptemberben várható telefon több tárhelyet ad, de lehet, hogy elveszi a jack csatlakozót.

Minden kornak megvolt a maga hiánycikke, és lehet, hogy ezzel nem mindenki ért egyet, de így 2016 közepe táján tárhelyre van a legnagyobb szükség. Az élet, a munka, a szórakozás digitalizálódásával egyre több fotót, képet, dokumentumot kell tárolni, amit egyes gyártók megértenek és kiszolgálnak, mások (és nem akarunk ujjal mutogatni, de például az Apple) azonban valahogy nem akarnak érteni.

Engednek végre a 16-ból…

A szeptemberre várt iPhone 7-ről egyre több, messze nem hivatalos infó kerül ki a netre, amelyek közül az egyik legizgalmasabb az, hogy végre nem kell 16 GB-os tárolóval nyomorogniuk a felhasználóknak. Ha nem lett volna meg, az Apple egészen idáig úgy alakította ki a modell kínálatot, hogy a legkisebb tárolóval szerelt telefonba mindössze 16 gigabájt jutott, amit nagyjából egy hetes fotózással, videózással, appok letöltésével tele lehet pakolni.

iphone_cook_apple

Ráadásul a következő lépcsőfok, vagyis választható tárhely verzió nem a logikus 32 (ami az iPhone 5 és 5s esetében még megvolt), hanem a 64 GB a mai napig, amivel rá tudják kényszeríteni a vevőket, hogy ezzel, és ne az olcsóbb, de életképtelen kiszereléssel próbálkozzanak. Mindez főleg annak fényében tűnik a vásárlók szívatásának és nem tudatos, indokolható üzleti döntésnek, hogy az iPhone-ok memóriakártyával nem bővíthetőek, a hasonló kategóriás mobilok pedig vagy de, vagy eleve nagyobb tárhellyel kerülnek piacra, ami általában 32 GB.

…de el is vehetnek valami fontosat

A WSJ munkatársai olyan, megbízható forrásból származó infókkal rendelkeznek, hogy az Apple végre észhez tért, és az idei iPhone 7 már 32 gigáról indul. Abban még nincs megegyezés, hogy a két kijelző mérettel bíró telefon milyen elosztásban kap a létfontosságú gigabájtokból, így az egyik leggyakoribb tipp szerint a 4,7 colos készülékből 32/64/256 GB-os lesz, az 5,5 colos Plus modellre vágyók pedig a 32/128/256 GB variációkra számíthatnak.

Mégsem lehet mindenki teljesen nyugodt, mert továbbra is tartja magát az a pletyka, hogy az iPhone 7-ről eltűnik a fejhallgatók csatlakoztatására szolgáló jack port. Az Apple előszeretettel kergeti őrületbe a vásárlókat a csatlakozók kinyírásával, és nagyon úgy tűnik, hogy idén marad a Lightning port. Jó hír azonban, hogy nagy dizájnbeli változások nem is várhatók, az azonban igen, hogy az új mobilok vízállóak lesznek, illetve a nagyobbik telefon dupla kamerát kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik