Mobil

Szívinfarktustól mentett meg egy embert az Apple Watch

Egy okosórán múlott a kerítésépítő férfi élete: úgy tűnik, az okos kütyük néha sokkal többet is tudnak, mint amire tervezték őket.

Nemrégiben egy hölgy a fitneszkarkötőjének köszönhetően tudta meg, hogy gyermeket vár, és már ez is bizonyítja, néha egy-egy kütyü olyan többletfunkciókkal rendelkezik, amit a mérnökök nem is terveztek bele, mikor az asztal felett görnyedve kitalálták, hogy a modern embernek mire van szüksége. Most az Apple okosórájáról derült ki ismét, hogy akár még életet is menthet.

Az Apple Watch a szívritmust is méri, és már korábban volt egy olyan történet, hogy megmentette valakinek az életét, mert jelezte, hogy az illetőnek nagyon alacsony a szívverése (percenként mindössze 30-40). Most pont ennek az ellenkezője történt, amikor a 62 éves Dennis Anselmo azt látta az okosórán, hogy szíve 210-et ver percenként, miközben éppen a kertjében próbálja felújítani a kerítést (lám, milyen veszélyes is a kerítéslétesítés).

dennis anselmo

Mivel egyébként is forgott vele a világ, sejtette, hogy valami nem stimmel, de az Apple Watch által mutatott érték győzte meg igazán arról, hogy sürgős segítségre van szüksége, ezért hívta a mentőket. Azonnal kórházba szállították, és sebészeti eljárás útján eltávolították a vérkeringését gátló rögöt, amely miatt szívrohamot kapott.

Az orvosok elmondása szerint abban az esetben, ha a férfi úgy tett volna, ahogy nagyon sokan, tehát a rosszullét miatt inkább lefekszik pihenni, akkor jó eséllyel az éjszaka közepén újabb roham került volna kilátásba, ami az életét is veszélyeztethette volna. Ilyenformán tehát azt lehet mondani, hogy az életét az Apple Watch mentette meg, ennek tükrében pedig fajlagosan nem is olyan drága az almás cég okosórája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik