Mobil

Úgy látszik, az okoskarkötő is lehet terhességi teszt

Nyugalom, az alábbi történetnek nem az a tanulsága, hogy aki fitneszkütyüt vásárol, az teherbe esik. Viszont meglepetések érhetik.

Teljesen változó reakciók érkeznek arra, ha valakiről kiderül, hogy terhes (állapotos, áldott állapotban van, betöltötte a női princípiumát, vagy ahogy aktuális), de egyvalami biztos, ezt általában valamilyen erre szakosodott orvos, vagy eszköz árulja el. Most viszont úgy tűnik, akadt még egy módja annak, hogy gyanakodni kezdjünk: egy New Yorkban élő hölgy esetében kiderült, akár a fitneszkarkötő is képes lehet jelezni a másállapot tényét.

Az olyan okoskarkötők, mint a Fitbit, leginkább a testmozgás, az edzések folyamán jönnek jól, mert mérik a szívritmust, számolják a kalóriát, a megtett lépéseket, lekocogott távolságot, ám David Trinidad a Redditen egy másfajta funkcióról is írt.

A feleségem Fitbitje azt mutatta, hogy a szívverése az elmúlt néhány napban magasabb volt megszokottnál. Két nappal ezelőtt egy nagyjából normális napon pedig az automatikus rögzítés szerint 10 órát töltött zsírégetéssel, amiről úgy gondoltam, az aktivitási szokásai alapján elképzelhetetlen, ugyanakkor a kalóriaégetése pontosnak tűnt. Ha valóban ennyit edzene, akkor kalória-tonnákat kellene égetnie, szóval a kettő valahogy nem vágott egybe.

fitbit

Miután ezt kiírta a Redditre, az egyik hozzászóló felvetette, hogy talán állapotos a feleség, ami ahhoz vezetett, hogy a pár vett egy terhességi tesztet, és kiderült, a hölgy valóban gyermeket vár. Ez annyiból nem meglepő, hogy az állapotos hölgyek szíve gyorsabban ver, hiszen a magzat számára is biztosítania kell a vérellátást. A teszt után elballagtak az orvoshoz, aki megerősítette a pozitív tesztet, és kiderült, Ivonne Trinidad öthetes terhes, így tehát nem maradt más, csak az öröm és boldogság. Ha tehát bárkin ott figyel egy fitneszkarkötő, és az egész napos ücsörgés ellenére olyan eredményeket mér, mint egy élsportolónál, esetleg elkezdhet örülni, vagy pánikolni (a nem kívánt rész törlendő).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik