Mobil

Elrabolt gyereket találtak meg az iPhone-ja segítségével

Legalább azért mindenképpen megéri iPhone-t venni, hogy utána megtalálják az embert, ha egy elmebeteg elrabolja.

Amennyiben megkérdeznénk az embereket, hogy milyen félelmeik vannak a kütyüikkel kapcsolatban, biztosan előkelő helyen szerepelne az, miszerint kirázza a hideg őket már annak a gondolatától is, hogy elhagyják a telefonjukat. Eddig is voltak olyan alkalmazások, melyek olyankor segítenek, amikor akaratunk ellenére távolodunk el az eszköztől, ám ezek az appok azt is bizonyították, hogy segítségükkel eltűnt emberek nyomára is rá lehet bukkanni, szóval nem haszontalan dologról beszélünk. Az Apple Find My iPhone nevű alkalmazása újfent sikert könyvelhet el, mivel a segítségével sikerült megtalálni egy elrabolt 18 éves lányt.

Az NBC News hírei szerint egy édesanya azzal hívta a rendőrséget, hogy a lányát akarata ellenére fogva tartja a volt barátja. Mindez abból az elkeseredett segítségkérő SMS-ből derült ki, amit a lány írt az anyjának. Ilyenkor általában elég nehéz a szülők és a hatóság dolga, hiszen mindenféle nyomok és információk alapján sokszor csak lassacskán lehet összerakni, hová zárhatták be az áldozatot. Most azonban a talpraesett szülő, miután megkapta az üzenetet, azonnal a Find My iPhone-t hívta segítségül, és így sikerült kideríteni, hogy merre van a tinédzser.

find my iphone

Az alkalmazás révén kiderült, hogy a volt barát Milesburg környékén tartózkodik, 150 mérföldre Pittsburgh-től, a rendőrségi közlemény pedig azt is elárulja, hogy a lány kezét, lábait, valamint száját ragasztószalaggal tapasztotta be elrablója, akinek az volt a szándéka, hogy foglyával később elhagyja Pennsylvaniát.

Ismét bebizonyosodott tehát, hogy a telefonkereső alkalmazások nagyon hasznosak tudnak lenni, ráadásul ebben az esetben abszolút pozitív véget értek az események, hiszen a 18 éves leányzó hazajutott, a volt barátot pedig letartóztatták, bár 150 000 dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik