Mobil

Hőérzékelős mobilt dobott piacra a Caterpillar

Beépített predátor üzemmódot kapott a Caterpillar S60, a munkagépeiről ismert gyártó legújabb strapamobilja.

Ha van olyan gyártó a piacon, akinek egyértelműen eltéveszthetetlenek a telefonjai, akkor az a Caterpillar, mert már messziről látszik, hogy olyan eszközöket készít, amik még akkor is egyben lesznek, amikor az emberiség romjait már régen elfedte a területét visszakövetelő természet. Az ilyen telefonokat itthon leginkább strapatelefonoknak szokás hívni, és általában olyanoknak ajánlják, akik nem épp a legbiztonságosabb körülmények között használnák őket, tűzoltóknak, katonáknak, vadakat terelő juhászoknak, meg amit csak ki lehet találni.

Most azonban leginkább azért érdekes a Cat, mert olyan funkciót épített be egyik friss okostelefonjába, amivel nem csak telefonok esetében, de egyébként is viszonylag ritkán találkozhattunk, ez pedig nem más, mint a hőkamera. Lehet, hogy most néhányan felkapják a fejüket, mondván, láttunk már ilyet, és valahol igazuk is van, hiszen a FLIR anno kiadott egy olyan tokot, ami az iPhone 5 számára biztosította a predátor üzemmódot. De az egy külön kiegészítő volt, most azonban a Caterpillar S60 strapamobilban beépítve találjuk a funkciót, amit a FLIR ONE és a Lepton szenzor biztosítanak.

cat s60

Tény, hogy ennek köszönhetően a Cat S60 nem lett vékony, de ez egyébként sem jellemzi a gyártó telefonjait, és a mostani darab sem azoknak készült, akiknek az a fontos, hogy szinte ne is látszódjon a zsebükben. Egyébként pedig a FLIR-nek, illetve a 3800 mAh-s akkumulátornak amúgy is kell a hely, nem is beszélve a strapabírást garantáló kültakaróról. A Gorilla Glass 4 is jó védelmet nyújt, így ezek együttesének köszönhetően az eszköz simán kibírja, ha fejmagasságból betonfelületre ejtjük, sőt, a burkolat lehetőséget nyújt a fejhallgató és a mikrofon, valamint a hangszóró nyílásainak eltakarásával arra, hogy egy órán keresztül a víz alatt is működjön, több méteres mélységben.

cat s60_2

Azok kedvéért, akik a specifikációkra is kíváncsiak, a 600 dolláros S60-ban 3 GB RAM, 32 GB ROM, valamint egy nyolcmagos Snapdragon dolgozik, kijelzője 4,7 hüvelykes, 1280×720-as egység, fényképezője pedig a hátoldalon 13, míg elöl öt megapixeles. Ha pedig elmegy az áram éjszaka, a hőkamerás üzemmóddal olyan simán találunk el a gyertyáig, mintha mi magunk is Ragadozók lennénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik