Mobil

Jönnek a szelfizni tilos táblák

A szelfi kőkeményen önveszélyes tevékenység tud lenni, és van már olyan ország, ahol nem szeretnék, ha ebbe halnánk bele.

A kütyük korának egyik jellegzetes tünete a szelfi, mely olykor valóban jópofa, máskor viszont könnyedén veszélyes lehet a testi épségünkre, sőt talán az életünkre is. Elég csak azt a májusi esetet említeni, amikor egy 21 éves orosz lány a fejéhez szorított 9 milliméteressel készített önarcképet. Az utolsót.

Indiában éppen ezért úgy gondolták, hogy itt az ideje hatóságilag véget vetni a szelfizős bohóckodásnak, legalábbis bizonyos helyeken, így Mumbai polgárai, illetve az oda látogató turisták hamarosan olyan táblákat láthatnak a város egyes pontjain, melyek tiltják az önfotózási tevékenységet. A szelfimentes övezetek kialakítása nem csak egy légből kapott ötlet, nemrégiben ugyanis egy szomorú incidens történt, amikor három fiatal lány egy kiálló sziklán óhajtott magáról képet csinálni, ám a művelet közben belezuhantak a tengerbe. Kettőt közülük egy ottani lakos kimentett, ám a harmadikat azóta sem találják, és az indiai város vezetése szeretné elkerülni, hogy újra előfordulhasson valami hasonló eset, ezért feltérképezik a település azon – ilyen szempontból – veszélyes részeit, ahol tiltani kívánják a szelfizést.

selfie fail

Nem ördögtől való a kézben tartott telefonnal önmagunkat fotózás, de nem árt, ha nem felejtjük el, hogy hol vagyunk, és mit csinálunk éppen, mert míg egy város főterén túl nagy baj nem történhet, addig egy ejtőernyős ugrás vagy teszem azt, vitorlázórepülés közben még akkor se tegyük, ha nagyon tudjuk, mit csinálunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik