Mobil

Videón az iPhone-on játszó robot

Őrület, hogy már a játékot is robotizálni lehet, bár az tény, hogy ez a masina ügyesen bűvöli az iPhone-t.

Bámulatos, hogy hol tart már a tudomány, és mire képesek a fiatal mérnökök, hiszen egyre több folyamat automatizált, legyen szó autógyártásól, kutatásról, avagy közlekedésről, és ahogyan a mostani példa mutatja, akár iPhone-os játékról. Mondjuk az jó kérdés, hogy egy alapvetően szórakozásra készített játékot miért automatizál valaki, de hagyjuk is a dolgot, lényeg az, hogy már ilyen is létezik.

A Puzzle & Dragons nevet viselő mobilos játék elképesztő népszerűségnek örvend Japánban, ahol szinte mindenki megőrül érte. A mobilos mókaalkalmazásban az a feladat, hogy párosítani kell a színes gömböket, ezzel harcolva az ellenséges szörnyek ellen, valahogy úgy, mint a Pokemon Shuffle-ben, ha esetleg valaki ismeri ezt a címet.

Egy YouTube-felhasználó, bizonyos Junya Sakamoto úgy gondolta, megpróbálja automatizálni a folyamatot, és készített egy olyan robotot, ami helyette játszik az iPhone-on, és ahogy a videó mutatja, ez nem is megy neki rosszul. A dolog lényege, hogy a robot egy laptopra van kötve, ami elemzi a gömbök színét és elhelyezkedését, majd mindezek alapján kiszámolja azokat a lépéseket, melyekkel a legtöbb pont érhető el. Pontosan úgy, ahogyan a fenti videón is látható.

Az már más kérdés, hogy a japán “feltaláló” pontosan azt öli ki a játékból, ami miatt szórakoztató, de lehet, hogy ez pont az az eset, amikor a cél szentesíti az eszközt, és ha őt nem zavarja, akkor kik vagyunk mi, hogy elégedetlenkedjünk miatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik