Mobil

Az LG G5 beelőzi a Galaxy S7-et

Időzítésben legalábbis mindenképpen. Koreai mobilgigászok csatája lesz az MWC-n.

Ahogy ez nemrég kiderült, a Barcelonában megrendezett idei Mobil Világkongresszuson mutatja be legújabb csúcstelefonját a Samsung. A Galaxy Unpacked 2016 nevű eseményt közvetlenül a Mobile World Congress hivatalos első napja előtt, február 21-én tartják, és már az is 99,99 százalékosan biztos (na meg nem is olyan meglepő), hogy Galaxy S7 néven jön a következő Samsung sztármodell, aminek ismét lesz lekerekített szélű kijelzős Edge változata is.

Szuper, rákészültünk… de van, aki még jobban rákészült, méghozzá a legnagyobb hazai vetélytárs, az LG. Az egykori Lucky GoldStar már évek óta igyekszik kitörni a “kisebbik koreai mobilgyártó” szerepéből, méghozzá szakmai szemmel kifejezetten sikerrel. Már a tavalyelőtti G3 modelljük is az év egyik legjobb telefonja volt, a 2015-ös G4 pedig több téren le is hagyta az inkább dizájn terén turbózó Galaxy S6-ot.

Azt már szintén sejteni lehetett, hogy az idei LG csúcsmobilt szintén az MWC-n mutatják meg elsőként, de most kiderült, hogy egy ügyes huszárvágással beelőzték a nagy versenytársat. A hivatalos meghívó szerint ugyancsak 21-én lesz a G5 leleplezése, de a Samsung show-jánál korábban, már délután kettőkor.

lg-g5-vazlat

Jó kérdés, hogy az időbeli trükk előnye kitart-e a nap végére, de az eddigi G-modellek sikere, valamint az eddig kiszivárgott információk alapján megint jóféle telefon készült az LG gyártósorain. Bár hivatalos fotót még nem lehetett előbányászni a készülékről, a bennfentesek Snapdragon 820 chipre épülő, kívülről erőteljesen átalakított mobilt várnak (ami megint csak jó húzás lehet a tavalyi modellhez képest a hírek szerint alig változó Galaxy S7 mellett). A G5 állítólag elhagyja a levehető hátlapos dizájnt és unibody fémházba költözik, amiből azonban egy trükkös módszerrel továbbra is kipattintható lesz az akku. Emellett dupla hátlapi kamerát várnak a szakértők, valamint az eddig megszokott,hátoldalon elhelyezkedő hangerőgombok megszüntetését. Kicsit több mint két hét múlva indulhat a verseny!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik