Mobil

Kötelezővé teszi a fitneszkarkötőket egy egyetem

A fitneszkarkötő nem rossz dolog, bár egyelőre még relatíve kevés emberen láthatjuk, de akinek valóban fontos, hogy tudja, éppen milyen mértékű testedzésben részesítette magát, az biztosan hasznosnak találja. Egy ilyen kütyü többek között szívritmust mér, számolja a lépéseket, az elégetett kalóriát, és még egy-két apróságot, az adatokat pedig továbbadja okostelefonos alkalmazásoknak, amelyek jól kielemzik ezeket, és tanácsokat adnak a hatékonyabb mozgásra, táplálkozásra. Akinek viszont nem tetszik ez a digitális hajcsár, annak nem kötelező viselni – kivéve, ha az illető az Oral Roberts University gólyája, mert akkor bizony megkövetelik tőle.

Az NBC News értesülései szerint a hallgatóktól eddig is megkövetelte az intézmény, hogy rögzítsék a végrehajtott testmozgásaikat, ám eddig elég volt, ha ezt manuálisan tették meg egy bejegyzésben. A technológia fejlődésének azonban az intézmény sem állhatott ellen, így az iskola vezetése is rájött, hogy sokkal jobb a fitneszkarkötő. Az ORU elnöke, William M. Wilson így fogalmazott: “Az ORU kínálja az egyik legegyedibb oktatási módszert a hallgatói számára, ami egészében az emberre fókuszál, tehát egyaránt fontos az elme, a test és a lélek is”. A modern technika ebben segít, bár azt nem tudni, hogy arrafelé mi a követelmény a tanulókkal szemben, de a Tulsa News szerint egy ajánlás napi 10 000 lépést javasol a fiataloknak.

fitneszkarkoto

A netes vélemények szerint a legtöbben üdvözlik a kezdeményezést. Ez nem csoda, hiszen az Egyesült Államok lakossága jó ideje küzd a kóros elhízással és az ezzel járó szövődményekkel, ráadásul az életforma folyamatos átalakulása miatt ezek a gondok már gyakran jelentkeznek iskolás korban. Azonban máris vannak olyanok, akik szerint egy oktatási intézménynek nincs joga ilyesmit követelni a diákjaitól, ráadásul ez is csak arra jó, hogy megfigyeljék a fiatalokat és adatokat gyűjtsenek róluk. Csodálatos, hogy már egy jó ötletbe is sikerül belekötni…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik