Mobil

Márciusban jöhet az iPad Air 3

2014 októberében érkezett az iPad Air 2, aztán egy évvel később menetrendeszerűen jött a… Ja, nem. Nem jött az utód, holott elég sokan várták, de szerencsére a Föld forgása ettől még nem állt meg, ám a legfrissebb pletykák szerint egy márciusi Apple rendezvényen mutatkozik be az Apple Watch 2, az iPhone 5se, mellett az iPad Air 3 is.

Az, hogy tavaly ősszel nem érkezett meg a következő hipervékony iPad, számtalan pletyka keletkezéséhez járult hozzá, melyek azóta többször megkerülték a bolygót, de konkrétum szinte egyikből sem lett, inkább csak találgatások maradtak. Éppen ezért csupán spekuláció van arra is, hogy milyen vastag lesz az új eszköz annak tükrében, hogy a 7,5 milliméteres iPad után az iPad Air 2 már csak 6,1 milliméteres volt, és sokak szerint az iPad Air 3 talán még ennél is filigránabb lehet. Megmaradhat az arany, az ezüst, illetve a szürke kivitel, valamint a Smart Connector, illetve egy korábban kiszivárgott tok fotója alapján feltételezhető a négy előlapi hangszóró.

iPad_Air_2_800homeNEW

Alapvető munkavégző hardverek terén egy jól kigyúrt A9X chipet sejtenek az okosok, míg kijelzőben jelentős fejlődést vár mindenki, mert bár az iPad Air Retina kijelzője sem volt rossz a 9,7 hüvelykre jutó 264ppi-vel, azért itt még bőséges tér áll rendelkezésre a fejlődéshez. Ahogy semmi másról, úgy az árakról sincs egyértelmű információ, de a spekulációk szerint nagyjából ott lesz, ahol az iPad Air 2.

Végezetül a kamerát illik megemlíteni, ahol vélhetően nem találkozunk majd világrengető fejlesztésekkel, inkább csak a gyenge megvilágítás melletti működést, illetve a kameramódokat faragná kicsit a gyártó. De mindezek csak az elmúlt generációk tapasztalataira alapozott tippek, végleges okosodást a márciusi rendezvényen várhatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik