Mobil

Szombat éjszakáig akár ingyen Uberezhet, ha ittas

Egyedülálló akciót hirdetett az Uber: a közösségi taxi péntek és szombat éjjel ingyen viszi el azokat, akiknek veszélyes lenne hazavezetnie.

Természetesen erőteljes önreklám is az Uber mostani kezdeményezése, de a jobbik, és lássuk be, hasznosabbik fajtából való. Saját maguk mellett ugyanis a felelős alkoholfogyasztásra is szeretnék felhívni a figyelmet, és alternatívát mutatni azoknak, akik úgy gondolják, néhány sör, bor, és / vagy rövid után még simán hazavezetnek.

Péntek este és éjjel az Akvárium, szombaton pedig a BRKLYN előtt várja a kimerült (és elázott) szórakozókat az Uber alkoholszondája. Ha ezt megfújva a rendszer azt észleli, hogy az illető fogyasztott alkoholt, automatikusan hív egy Uber sofőrt, aki 2500 forintos értékhatárig térítésmentesen hazaviszi.

Ebbe az értékhatárba a tapasztalatok szerint egy átlagos budapesti út tökéletesen belefér, a választott útvonaltól és forgalomtól függően például egy belvárosból Újpestig tartó utazás nagyjából 1600-1800 forintba szokott kerülni, de a mobilos alkalmazásban arra is van lehetőség, hogy az utas előre megadja az úticélt és ez alapján kiszámolhasson egy közelítő költséget. Ha pedig már túl bizonytalan ehhez, kérdezze meg a sofőrt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik