Mobil

Prémium funkciók az olcsó Samsung mobilokban is

A dél-koreai székhelyű gyártó mindent megtesz annak érdekében, hogy javítson okostelefonos eladási mutatóin.

Nyílt titok, hogy a Samsung az elmúlt időkben az eredetileg tervezettnél jelentősen kevesebb mobiltelefont adott el, mely eredménnyel a cég vezetősége még akkor is elégedetlen, ha a vállalatot továbbra is a világ legnagyobb okostelefon gyártójaként jegyzik. A nem túl nagy sikerű tavalyi Galaxy S5 után az idei Galaxy S6 például már sokkal jobban sikerült, és a Samsung célja, hogy az alacsonyabb árkategóriás mobilok is hasonlóan jó irányban mozduljanak el.

A minőségi borítás és a letisztult design a közelmúltban már meg is érkezett a Samsung elérhető árú Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7 és Galaxy A8 típusjelzésű készülékeibe, és várhatóan ugyanezen úton megy majd tovább a hamarosan érkező Galaxy A9 is. A gyártó azonban az ennél is jelentősen olcsóbb okostelefonjait is prémium jellemzőkkel kívánja felvértezni, és itt most elsősorban nem a külcsínre kell gondolni.

Jól értesült források szerint a Samsung jövőre érkező vadonatúj alsó- és középkategóriás smartphone termékei lényegében egytől egyig mind fel lesznek vértezve a jelenleg még csak a drágább készülékekben elérhető ujjlenyomat szenzorokkal, vagyis a biometrikus azonosítás hamarosan végre igen széles rétegekhez juthat el. Ezenkívül pedig a vállalat a néhány országban nemrégiben már bevezetett Samsung Pay fizetési megoldást is meg kívánja honosítani az alacsonyabb árkategóriás termékeiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik