Mobil

6 colos kijelzővel támad a Samsung Galaxy A9

A dél-koreai gyártó a közeljövőben egy vadonatúj felső-középkategóriás okostelefont villanthat.

Nem feltétlenül az adja el a telefont, ha a belsejében a legbrutálisabb hardver dolgozik, néha elég az, ha szimplán jól néz ki a készülék. A Samsung a közelmúltban épp az anyagválasztás fronton prémiumnak nevezhetű Galaxy A okostelefonokkal bizonyította ezt a tételt. Legutóbb július közepén bővült a termékcsalád, amikor is a Galaxy A8 a gyártó valaha készült legvékonyabb mobiljaként mutatkozott be: ebben az alig 5,9 milliméter vastag telefonban egy 5,7 colos Full HD Super AMOLED kijelző és egy Snapdragon 615-ös chipset található.

Jól értesült források szerint már nem kell sokat várnunk a termékcsalád következő tagjára, mely minden valószínűség szerint az egyelőre még meglehetősen titokzatos Galaxy A9 lesz. A telefonról néhány hete még azt pletykálták, hogy kicsit kisebb lesz az említett Galaxy A8-nál, ugyanis az új modellben nem 5,7, hanem csak 5,5 colos lesz a változatlanul 1920×1080 pixeles Full HD érintőkijelző. Ehhez képest a legfrissebb híradások most arról szólnak, hogy az A9 logikusan nagyobb lesz az A8-nál: az új modell Full HD panelje állítólag kereken 6 hüvelykes lesz, tehát egy stílusos péklapátot kapunk.

Az Android 5.1.1 (Lollipop) operációs rendszerű, illetve SM-A9000 típusjelzésű újdonság 3 GB RAM-ot és 32 GB flashmemóriát vonultat fel, és a Qualcomm vadonatúj Snapdragon 620-as chipsete kerül bele Adreno 510 grafikus vezérlővel. Érdemes figyelni erre a rendszerchipre, mert az első tesztek alapján simán veri a Snapdragon 810-es nagytesót is. A hivatalos bejelentés pontos időpontja egyelőre ismeretlen – egyesek szerint az újdonság kezdőára 500 dollár magasságában alakulhat.

Snap830

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik