Mobil

Vízálló lehet az iPhone 7

Még csak alig ismerkedtünk meg alaposabban a iPhone 6s testvérpárossal, máris záporoznak a pletykák az utóddal kapcsolatban.

Az Apple tavaly szeptemberben jelentette be a több tekintetben is komoly változásokat hozó iPhone 6 és iPhone 6 Plus okostelefonokat, melyek idén ősz elején kapták meg ráncfelvarrt utódaikat, az iPhone 6s-t és az iPhone 6s Plust. Nyílt titok, hogy 2016-ban újra nagyobbat gurít majd az almás logós gyártó: érkezőben a mostanság egyre több pletykában felbukkanó iPhone 7.

A TrendForce piackutató cég most például arról számolt be, hogy a jövő évben érkező almás mobilok legfontosabb újdonsága a vízállóság, lesz az új iPhone-okban már az sem tehet kárt, ha véletlenül vízbe pottyantjuk őket, vagy esetleg velük megyünk úszni. Ugyancsak fontos változás, hogy mind a kisebb iPhone 7-ben, mind pedig a nagyobb iPhone 7s-ben 3 GB RAM fog landolni. A TrendForce úgy véli, hogy az iPhone 7 duónak köszönhetően az Apple jövőre is javítani tud majd eladási mutatóin: elemzők szerint az amerikai gyártó 2016-ban várhatóan 260 millió okostelefont fog értékesíteni, vagyis mintegy 12,5 százalékkal többet, mint idén. A nagy rivális Samsung az előrejelzések szerint körülbelül 310 millió okostelefont hoz forgalomba jövőre.

Egyes források szerint az Apple az iPhone-ok történetében az iPhone 7 esetében először kihagyhatja a jó öreg köralakú Home nyomógombot. Az elmúlt években többször is pletykáltak már arról, hogy ez a bizonyos gomb nyugdíjba vonul, erre azonban mindeddig nem került sor. 2016-ban azonban ténylegesen eltűnhet a Home gomb, melyet az idei iPhone-okon debütált 3D Touch, vagyis a nyomásérzékeny kijelző megjelenése tehet lehetővé. Magyarul az iPhone 7-es készülékeken a Home nyomógomb funkcióit nem a kijelzőn kívül, hanem már magán a kijelzőn lehet majd elérni. Amennyiben így lesz, az új iPhone változatlan kijelzőméret mellett jelentősen kisebb formában kerülhet forgalomba: a jelenlegi almás mobilok előlapjának felületét mindössze 66-68 százalékban uralja a kijelző, melynél egyes riválisok 10 százalékponttal jobb mutatóval bírnak. Ezenkívül pedig érkezőben az iPhone 6c is, mely a korábbi almás mobilokhoz hasonlóan egy mindössze 4 colos kijelzőt fog felvonultatni.

Snap1023

Ajánlott videó

Olvasói sztorik