Mobil

iPhone 6c: azoknak, akik a kicsit szeretik

Akik esetleg azt hitték, hogy a kompakt iPhone-oknak már végérvényesen leáldozott, tévedtek. Még kér a nép, most adjatok neki.

Hosszú éveken át maximum 4 hüvelykes képátlójú kijelzővel szerelt almás logós mobilokat vásárolhattunk, tavaly ősszel azonban felbukkant a boltok polcain a 4,7 colos iPhone 6, illetve a már phablet kategóriás és 5,5 colos iPhone 6 Plus, melyek idén szeptemberben megkapták “s” típusjelzésű ráncfelvarrt és változatlan méretű utódaikat (részletes iPhone 6s Plus tesztünk itt olvasható). Az egérmozizásnák tehát már Apple-fronton is vége, azonban ettől függetlenül a gyártó továbbra is hallgat azokra, akik a kisebb készülékeket kedvelik.

A legfrissebb iparági pletykák ugyanis most ismételten arról szólnak, hogy az amerikai vállalat hamarosan egy vadonatúj, kisebb kijelzős okostelefont jelentet meg. Az Apple az eredeti tervek szerint állítólag már idén augusztusban, nem sokkal az iPhone 6s és iPhone 6s Plus előtt kijött volna kompakt újdonságával, erre azonban valamilyen ismeretlen ok miatt végül nem került sor. Kevin Wang, az IHS piackutató cég elemzője úgy tudja, hogy a várhatóan iPhone 6c néven debütáló készülék hivatalos bejelentésére 2016 közepén kerül majd sor – mielőtt azzal jönnénk, hogy ez csak egy elemzői tipp, Wang már több Apple bejelentést is tökéletesen megjósolt a közelmúltban.

Az iPhone 6c részletes specifikációit egyelőre sűrű homály fedi, az viszont már egyre jobban körvonalazódik, hogy a készülék egy 4 colos képátlójú érintőkijelzőt kaphat, ezenkívül pedig Touch ID ujjlenyomat szenzor és NFC-alapú Apple Pay is kerül a fedélzetére. A kompakt új iPhone az Egyesült Államokban 2 éves hűséggel várhatóan már ingyen elvihető lesz a mobilszolgáltatóktól.

Snap948

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik