Mobil

Mégsem lesz mindent verő kamerás mobil

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 10. 18. 07:00

Megtudtuk, hogy a japán gyártó sajnos továbbra sem tervezi, hogy megveti a lábát az okostelefonok piacán.

Az igen komoly fényképezőgép-ipari tapasztalattal rendelkező Canon, illetve a Nokiát nemrégiben bekebelezett Microsoft tavaly nyáron jelentette be, hogy keresztlicenc szerződést kötöttek egymással. Az ennek kapcsán kiadott sajtóközlemény elég szűkszavúan fogalmazott, és lényegében csak annyi derült ki belőle, hogy a szerződés termékek és szolgáltatások széles körére vonatkozik, beleértve bizonyos képalkotási, illetve mobil termékeket.

A találgatások persze azonnal megkezdődtek: egyesek úgy vélték, hogy a Canon egy igen komoly kamerával rendelkező, Windows Phone szoftveres okostelefont fog kiadni, mások pedig úgy gondolták, hogy a Microsoft a Nokiával együtt megszerzett PureView mobil képalkotási technológiát kívánja továbbfejleszteni a Canon segítségével. Most már biztos, hogy a Canon egész biztosan nem készít saját okostelefont: a párizsi Canon Expo 2015 rendezvényen járva a cég vezető munkatársaitól megtudtuk, hogy a vállalat sokak bánatára egész biztosan nem fog belépni a kamerásmobil piacra. Pedig vélhetően sokan kíváncsiak lennénk arra, hogy mire lenne képes egy ilyen, leginkább talán a Panasonic CM1-hez hasonló szuper Canon kamerásmobil.

Summa summarum, az említett keresztlicenc szerződés megkötésével a két fél vélhetően csak azt kívánta bebiztosítani, hogy szabadalmi ügyek miatt a jövőben ne kelljen majd egymással pereskedniük. Kár, szívesen bigyózgattunk volna egy olyan telefont, amiben a Canon adja a fotós tudást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.