Mobil

Kezdődik az Android 6.0 terítése

A Google legfrissebb mobil operációs rendszere a napokban megérkezik az első készülékekre.

A korábbiaknál jobb teljesítménnyel, szerényebb fogyasztással és számos új funkcióval, így például natív ujjlenyomat szenzor támogatással támadó Android 6.0 Marshmallow elsőként idén májusban tűnt fel a színen, amikor is a Google szokásos éves I/O konferenciáján még egyszerűen csak Android M néven emlegették. Az új mobil operációs rendszer végleges változatát a múlt héten jelentette be a Google, és egyben ígéretett tett arra, hogy az első készülékek ezen a héten lesznek Android 6.0-ára frissíthetők.

A keresőóriás meg is tartotta az ígéretét, ugyanis fejlesztői weboldalán már elérhetővé tette az Android 6.0 úgynevezett “factory image” állományait, melyekhez természetesen telepítési útmutatót is mellékelt. Ily módon első körben most az LG Nexus 5, a Motorola Nexus 6, az Asus Nexus 7 (2013), a HTC Nexus 9 és az Asus Nexus Player frissíthető az aktuálisan legújabb Androidra. Mivel a “factory image” fájlok már elérhetők, lényegében csak napok vagy esetleg órák kérdése, hogy megkezdődjön az említett készülékek OTA (Over The Air) módon történő frissítése. Ez utóbbi módszer sokkal egyszerűbb, és nem is törli a készülékeken tárolt tartalmakat, ettől függetlenül minden frissítés előtt érdemes biztonsági mentést készíteni a kényes tartalmainkról.

Ahogy arról már beszámoltunk, a múlt héten bejelentett LG Nexus 5X és Huawei Nexus 6P az első olyan okostelefonok, melyek már kapásból Android 6.0-ával jelennek meg a kereskedelmi forgalombna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik