Mobil

Hihetetlen mobilos lassított felvételen egy kolibri

A nemrég bemutatott Google referencia-telefon, a Nexus 6P kamerája több újítást is bemutatott. Ugyan a szenzor a mai trendeknél kicsit kisebb, 12,3 megapixeles fotók elkészítését teszi lehetővé, azonban 1,55 mikrométeres szenzor-képpontokat találunk benne, amelyek sokkal érzékenyebbek, így többek között az éjszakai, vagy egyéb fényszegény környezetben készülő fotók és videók is részletgazdagabbak, kevésbé “mákosak” lesznek.

A 4K-s videók rögzítésére is képes egységnek azonban van egy másik kiváló funkciója, a másodpercenként 240 képkockát rögzítő mód (igaz, ekkor maximálisan 720p felbontású filmeket készíthetünk). Ilyen sűrűség mellett kiváló lassított felvételek készülhetnek, hiszen a manapság általános 30fps-es videók világában akár nyolcszoros lassítást is eszközölhetünk úgy, hogy még nem lesz “darabos” a mozgás.

Egy David Burke nevű tesztelő ezt az üzemmódot próbálta ki, amikor egy kolibrit videózott le. A szárnyait extrém gyorsan mozgató kismadárról eddig csak komoly videós felszereléssel lehetett vállalható lassított felvételeket készíteni, minden más eszközzel csupán egy tömzsi törzset látunk, ami körül valamiféle szélvihar örvénylik. Az alábbi kisfilmen viszont kiválóan látható a szárnyak csapkodása és a madár pontos helyváltoztatásai. A Nexus 6P-t dícséri, hogy láthatóan a kép sem remeg az optikai stabilizátornak köszönhetően, és a fókusz sem mászik el a megcélzott madárról és az itatóról.

Olvasói sztorik