Mobil

Október 9-én jön Magyarországra az új iPhone

Már megint rekord mennyiséget adott el új telefonjából az Apple, pedig már megint bírálják a túl kevés újdonság miatt. Az almás logó vonzza a pénztárcákat, másfél hét múlva már nálunk is.

Az iPhone 6s és 6s Plus bejelentése után eléggé felemás kritikák jelentek meg a szaklapokban és fórumokban. A legtöbben a viszonylag kevés újítást bírálták, és azt jósolták, az emberek a kicsit nagyobb kamera és az új, nyomásérzékeny rendszer miatt nem fognak váltani a korábbi almás telefonjaikról. Tévedtek, a divatfaktor legyőzhetetlen.

Ma boldogságtól dagadó betűkkel adott hírt az Apple arról, hogy minden elvárásuknál, és ezzel együtt minden eddigi iPhone bevezetésnél nagyobb forgalmat sikerült elérniük, mivel a forgalmazás első három napja alatt összesen 13 milliónál is több 6s és 6s Plus modellt adtak el.

Elemzők máris saját kardjukba dőlve cikkeznek arról, hogy tulajdonképpen mégis egész jó kis újítások gyűltek össze, egyrészt itt az iOS 9 és az okosabb Siri (igaz, ezt régebbi modellek is megkapják, ahogy még egy csomó szoftveres extrát), a 12 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles frontoldali kamera, a 3D Touch néven bemutatott új érintésvezérlő rendszer, valamint persze az erősebb A9 rendszerchip és a jobb akku-hatékonyság. De az igazság az, hogy az Apple ismét zseniálisan játszott a marketinggel, és tovább fokozta azt az érzést, hogy az almás rajongók egyszerűen nem élhetnek a legújabb modell nélkül.

Mindenesetre október 9-től már a magyar iPhone-addiktok is megkaphatják a legfrissebb adagjukat, mivel a második értékesítési kör 40 országába mi is bekerültünk. Rajtunk kívül Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia, Bulgária, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Grönland, Izland Írország, Man-sziget, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, a Maldív-szigetek, Mexikó, Monaco, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc és Tajvan lakói is ugyanezen a napon rabolhatják le az Apple boltok polcait. Október folyamán még néhány országba ér el az új iPhone duó, és év végéig összesen 130 országban lesz kapható.

A hazai árakról még nincs hivatalos információ, de minden bizonnyal a hivatalos forgalmazók és a mobilszolgáltatók kínálatában is megjelennek az almás telefonok, ahogy pontosabb információink lesznek az árcédulákról, jelezzük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik