Mobil

Hivatalos: hazánkban a Note Edge különcmobil

Az eddig már több száz ezer példányban értékesített, oldalkijelzős Note Edge immár hivatalosan formában is megvásárolható Magyarországon.

A Samsung tavaly szeptember elején jelentette be a Galaxy Note 4-et, melynek szeptember végén kezdődött meg a hivatalos forgalmazása, illetve ugyanezen a rendezvényen debütált a készülék különleges testvérmodellje, a Note Edge is. Ez utóbbi okostelefon tavaly hivatalosan csak kevés országban vált elérhetővé, idén viszont több új piacot, így többek közt hazánkat is meghódítja magának a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt készülék.

A Samsung hazai képviselete kérdésünkre elmondta, hogy a hazai Experience Store-okban a napokban elérhetővé vált a Note Edge, melynek hivatalos listaára 259990 forint. A telefonra két év garanciát vállal a gyártó, mely időtartam igény szerint akár meg is hosszabbítható. A korábban csak szürkeimporos formában kapható volt Note Edge-ből sajnos igen korlátozott mennyiség érkezett Magyarországra, és a korábbi híradásokkal ellentétben a készülék egyik hazai mobil szolgáltatónál sem lesz kapható.

A Samsung közlése szerint a múlt hónapig globálisan mintegy 630 ezer példányt adtak el a telefonból, mely iránt még a magas ára ellenére is komoly érdeklődés mutatkozna, de a készülék továbbra is csak kevés országban és limitált mennyiségben kapható. Összehasonlításképp, a Note 4-ből már az első hónapban több mint 4,5 millió talált gazdára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik