Mobil

Terjedőben a Note 4 Android 5.0.1 frissítése

A Samsung aktuális csúcskategóriás phabletét egyre több országban lehet nyalókás frissítésre bírni.

A Samsung a szeptemberi IFA szakkiállításon jelentette be a nem sokkal később a kereskedelmi forgalomban is felbukkant Galaxy Note 4 okostelefont, mely ugyebár Android 4.4.4-es (KitKat) operációs rendszerrel felvértezve támadta le a kereskedéseket. Az Android 5.0-ás (Lollipop) frissítés csak ezen a héten tűnt fel a színen és szépen lassan egyre több országban kezd elérhetővé válni.

Jó hír, hogy a Samsung nem a kisebb-nagyobb hibákkal sújtott Android 5.0-ás Lollipopot adta ki a Galaxy Note 4-re, hanem kapásból annak hibajavított változatával, a decemberben kijött Android 5.0.1-gyel (de még nem az 5.0.2-vel) örvendezteti meg a felhasználókat. Hasonlóképpen egyébként a Galaxy Note Edge felhasználók is arra számíthatnak, hogy hamarosan Android 5.0.1-es nyalókára frissíthetik készülékeiket.

A Lollipop frissítés szerdán első körben az N910C típusjelzésű, tehát Exynos chipsetes Note 4-es készülékeken bukkant fel, és természetesen hol máshol, mint a Samsung és az LG által is ilyen esetekben favorizált Lengyelországban. Ezt követően csütörtökön Dél-Koreában is elérhetővé vált a frissítés, még pedig a N910S típusjelű Note 4-esekre, ma pedig egy újabb európai ország, Németország kezdheti meg az ismerkedést a nyalókával: a németeknél a Snapdragon-alapú N910F telefonokra jött ki a frissítés. Egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy hamarosan hazánkban is elérhetővé fog válni az Android 5.0.1 frissítés, mind a kártyafüggetlen N910C, mind pedig a szolgáltatói N910F készülékekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik