Mobil

Ha már az összes okostelefont unja

Egy telefon azoknak, akik az összes populáris mobilszoftverben nagyot csalódtak.

A jelenleg forgalomban lévő okostelefonok mintegy 80 százalékán Android operációs rendszer fut, az iOS-alapú iPhone-ok körülbelül 15 százalékon állnak, a fennmaradó 5 százalékon nagyrészt a Windows Phone uralkodik. De mi van akkor, ha mi valami nagyon másra vágyunk?

Nos, ebben az esetben vásárolhatunk egy Sailfish szoftveres Jolla készüléket, vagy egy Tizen-alapú Samsung Z1-et, vagy valamilyen BlackBerry-t, illetve mostantól akár már az Ubuntu operációs rendszerű BQ Aquaris E4.5 Ubunto Editionre is lecsaphatunk. A 137x67x9 milliméter méretű, illetve 123 gramm tömegű újdonság egy 4,5 colos képátlójú és qHD felbontású IPS LCD érintőkijelzőn tárja elénk abszolút egyedi felhasználói felületét, az 1,3 GHz-es processzoros Mediatek chipset pedig 1 GB RAM és 8 GB flashmemória társaságát élvezi.

A microSD memóriakártyával bővíthető készülék energiaellátásáról egy 2150 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, a frontkamera 5 megapixeles felbontású, a LED-villanós hátoldali főkamera révén pedig maximum 8 megapixeles fotók készíthetők. A világ első Ubuntu okostelefonjaként jegyzett BQ Aquaris E4.5 Ubunto Edition ára 169 euró, vagyis átszámítva mintegy 52 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik