Mobil

4 milliós luxusmobil – ideális ajándék Valentin napra

Ennek a különleges mobilnak a születésekor többek közt a Bang & Olufsen és a Hasselblad is ott bábáskodott.

Kapcsolódó cikkek

A korábban a Nokia érdekeltségébe tartozott Vertu bejelentette legújabb luxuskategóriás készülékét, a Signature Touch sorozatba tartozó Clous De Paris-t. A gyártó kifejezetten a Valentin nap alkalmából jelentette be a limitált szériás okostelefont, de szerencsére nem rózsaszín borítást húzott rá: a fekete telefon felületét többek közt titán, aligátorbőr és kerámia borítja.

A Bang & Olufsen hangzást kapott készülék Android 4.4-es (KitKat) operációs rendszert futtat, a kiváló sebességről pedig egy négy darab 2,3 GHz-es processzormagot felvonultató Snapdragon 801-es chipset gondoskodik. Említést érdemel továbbá a 2 GB RAM, a 64 GB integrált flashmemória, a microSD bővíthetőség, illetve a 4,7 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző (473 ppi).

 

A Vertu azzal a Hasselbladdal együttműködve fejlesztette ki a készülék kameráját, mely svéd vállalat elsősorban a profi felhasználásra szánt középformátumú digitális fényképezőgépeiről ismeretes. A dupla LED-segédfényes hátsó fényképezőgép modul lelke egy átlagos méretűnek mondható, 1/3 colos hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő, mely 13 millió képpontot vonultat fel. Az előlapra került kamera révén 2,1 megapixeles szelfik lőhetők. A 2275 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt, LTE mobilnetes Vertu Clous De Paris ára 13900 euró, vagyis mintegy 4,3 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik