Mobil

Vajon honnan jön majd az iPhone 6s fő alkatrésze?

Bár egyelőre még messze az ősz, az idei új almás mobilról már javában folyik a pletykálgatás.

Az Apple tavaly szeptemberben jelentette be az iPhone 6, illetve iPhone 6 Plus okostelefonokat, melyek világszerte hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az amerikai vállalat idén is várhatóan az ősz elején mutatja majd be új készülékeit, melyekről egymás után bukkannak fel az újabbnál újabb pletykák.

A legfrissebb híradások most arról szólnak, hogy a várhatóan iPhone 6s néven debütáló újdonság minden korábbinál nagyobb teljesítményű A9-es chipsetének fő beszállítója az Apple ősrégi riválisa és egyben jó öreg partnere, a Samsung lesz. Koreai források szerint a Samsung fogja leszállítani az Apple számára az említett SoC mintegy 75 százalékát. Azt egyelőre nem tudni, hogy a fennmaradó 25 százalék honnan érkezik majd, de több mint valószínű, hogy a TSMC-től, mely cég gyártja egyébként a hatos iPhone-okban és az iPad Air 2-ben található A8 és A8X chipsetek 100 százalékát.

Az iPhone 6s a korábbi pletykák szerint 1 GB helyett immár 2 GB RAM-ot fog felvonultatni, ráadásul a villámgyors LPDDR4 fajtából valót. Amennyiben hihetünk a híradásoknak, az iPhone 6s RAM moduljait a Hynix, a Samsung és a Micron-Elpida fogja beszállítani, még pedig körülbelül 50-30-20 százalékos arányban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik