Mobil

175 ezerről 50 ezerre csökkent a tüzes mobil ára

Az Amazon vadonatúj mobilja nem igazán fogy, így most a pince legmélyére küldték az árát.

Az Amazon június közepén jelentette be a Fire Phone nevet kapott okostelefont, mely július végén jelent meg a kereskedelmi forgalomban. A telefon 32 GB-os változata első körben 649 dolláros (175 ezer forint) kártyafüggetlen áron volt elérhető, majd pedig nem sokkal később már csak 449 dollárba került a készülék. Tavaly novemberben aztán 199 dollárra zuhant a nem túl népszerű telefon ára, mely most január elején egy kicsit még olcsóbb lett: a kártyafüggetlen Fire Phone immár csak 189 dollárba, vagyis mintegy 50 ezer forintba kerül, és ebben az árban ráadásul még egy 99 dollár értékű egyéves Amazon Prime előfizetés is benne van.

Az előlapot egy 4,7 colos képátlójú, Gorilla Glass 3 védelmet élvező IPS érintőkijelző uralja, mely elsősorban 1280×720 pixeles felbontásáról, illetve 590 nites fényerejéről ismerszik meg. A megfelelő teljesítmény záloga a Qualcomm Snapdragon 800-as chipsete, melyben négy darab 2,2 GHz-es processzormag, illetve egy Adreno 330-as GPU rejtőzik. A RAM 2 GB kapacitású, ezenkívül pedig említést érdemel még a 32/64 GB kapacitású integrált memória, az Android alapokon nyugvó Fire OS 3.5 szoftver, a 4G mobilnet, illetve a 2400 mAh kapacitású akkumulátor. A 139,2×66,5×8,9 milliméter méretű telefon egész pontosan 160 grammot nyom a mérlegen. Az újdonság egyik legfontosabb érdekessége, hogy összesen hat darab kamera található rajta, melyek közül öt az előlapon, egy pedig a hátlapon teljesít szolgálatot. Az előlap mind a négy sarkában ott rejtőzik egy-egy 120 fokos látószögű kamera, melyek infravörös fény révén még sötétben is remekül látnak, ezenkívül pedig adott még a szokásos LCD feletti frontkamera is. A Full HD videófelvevős hátoldali főkamerában egy f2-es fényerejű objektív, optikai képstabilizátor, illetve egy 1/3 colos méretű és 13 megapixeles felbontású képérzékelő található.

 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért van szükség az előlap sarkaiban lévő négy kamerára? Nos, ezek a rendkívül alacsony fogyasztású spéci kamerák folyamatosan az arcunkat figyelik, és az érzékelt adatok alapján folyamatosan változtatják a háromdimenziós felhasználói felület tartalmát. Ez a Dynamic Perspective névre keresztelt feature kiegészül továbbá a fejlett gesztusvezérléssel, vagyis például egy weboldal, vagy egy elektonikus könyv akár a telefon egyszerű döntésével is szkrollozható. Említést érdemel továbbá a Firefly szolgáltatás, mely a telefon kameráinak segítségével felismeri a különböző tárgyakat, és amennyiben lehetséges, azonnal felkínálja annak az Amazonon történő megvételét. A Firefly révén ezenkívül zeneszámokat és tévéműsorokat is fel lehet ismertetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik