Nagyvilág

Kéménybe ragadt a betörő

Betörő a kéményben (kémény, betörő,)
Betörő a kéményben (kémény, betörő,)
A 38 éves rabló még szerencsésnek is mondhatja magát, hogy lebukott.

Az amerikai Harrison városban zálogházat vezető Ernest Raney azt hitte, valamilyen állat kerülhetett a bolt kéményébe, amikor szerda reggel zajokat hallott onnan. Legnagyobb meglepetésére azonban egy férfi nézett vissza rá, miután felment a tetőre, ellenőrizni a kéményt – közölte a KSPR.

Michael Wayne Case Jr 2500 dolláros kárt okozott a kéményben, amikor helyet csinált magának
Fotó: Harrison Police Department

A zálogos azonnal riasztotta a rendőrséget, akik a tűzoltók segítségével szabadították ki a szorult helyzetbe került rablót, akinek még akkor sem lett volna esélye bejutni a zálogházba, ha eljutott volna a kémény aljáig. Ott ugyanis az le van zárva. Ez volt az egyik ok, amiért a zálogosnak soha nem jutott eszébe, hogy bárki is ott próbál majd betörni a boltjába.

A másik ok az, hogy a kémény szélessége alig 27 centiméter a tetőn. „Nehéz elhinni, hogy sikerült belemásznia” – közölte a fejét rázva Raney. A férfi felesége a New York Daily Newsnak még hozzátette: a boltban riasztó működik, így még ha sikerült is volna bejutnia, akkor is lebukott volna. „Nem gondolta át” a rabló – mondta ki az egyértelműt a nő.

A kéménybe ragadt Michael Wayne Case Jr – aki azzal védekezett, hogy véletlenül esett oda be – tíz órán át volt a szűk hely foglya, és szerencsésnek mondhatja magát, amiért egy hétköznap és nem szombat este próbálkozott meg a kudarcra ítélt betöréssel. Akkor sokkal súlyosabb lett volna helyzete – mondta el a Daily Newsnak egy helyi rendőrtiszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik