Nagyvilág

Megölte a magával vitt csecsemőt az autótolvaj

Megfojtotta elrablója azt a két hónapos kisbabát, akit hétfőn egy terepjáróval együtt lopott el. A tettes feladta magát.

A tolvajt több mint 8 ezer rendőr kereste, de a férfi, a 48 éves Csou Hszi-csün végül önként adta fel magát kedden. Elmondása szerint a kisgyereket megfojtotta, majd eltemette a hóban – számolt be mikroblogján a helyi rendőrség.

A kisfiút egy járó motorú Toyota hátsó ülésén hagyta édesapja, amíg beszaladt a boltba hétfőn reggel az északkelet-kínai Csilin tartomány székhelyén, Csangcsunban. Percek múltán azonban a gépkocsinak csak a hűlt helyét találta.

A rendőrség nagy erőkkel indult az autó és a gyermek elrablója után, a gyerek felkutatásába a városban és a környező falvakban a lakosság és a taxisok is bekapcsolódtak. A Hszü családnevű apa és más családtagok a közlekedési rádió hullámhosszán könyörögtek, hogy a gyermeket visszakaphassák, azt ígérve, hogy nem tesznek feljelentést.

Az ellopott autót egy általános iskola szomszédságában találták meg kedden reggel, de a gyermek nem volt benne. Egy közeli őr, aki jelentette a jármű hollétét, azt mondta, a kocsit leállító, mintegy 30 év körüli, 180 centiméter magas személy azzal hagyta ott az autót, hogy nem az övé, de majd visszajön érte.

A gyanúsított egy távolsági kisbuszra szállt, de a sofőr elmondása szerint már a gyerek nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik