Nagyvilág

Cukrot szívnak a gyerekek

Milyen leleményesek ezek a mai gyerekek. Fogták a Smarties cukorkákat, alaposan összetörték őket úgy tekerték cigibe és szívták. A Fognyűvő Manócska helyett a tanárok csaptak le az eset láttán.

Az iskola levélben értesítette a pöfékelő gyerekek szüleit, és azt javasolták tiltsák el őket minden porlasztható édességtől. Nem mintha a túlzott mennyiségű cukor önmagában nem lenne elég káros a szervezetre, de meggyújtani és letüdőzni még annál is sokkal rosszabb – írja a Huffington Post.

Még szerencse, hogy csak pöfékeltek, mert akár a nagyoktól ellesve az orrukon keresztül is felszívhatták volna – mint a ”porcukrot” ugye – hogy jobban beüssön a cumó. De akár a fákról lehullott faleveleket is szívhattak volna, ami így a tél vége felé elég nehezen kivitelezhető, de vészhelyzetben, egy jó adag százas zsepit is lehetett volna mozgósítani az önmérgezés égisze alatt. Több ötletet nem adunk a ’hogyan romboljuk szervezetünket’rovatba.

Korábban már voltak problémák drog- és cukorügyben. 2011-ben marihuana formájú nyalókák kerültek az üzletek polcaira. A drogellenes szülők egyből fellázadtak a dolog ellen. De ennél sokkal durvább volt, amikor egy 29 éves férfit azzal vádoltak, hogy a gyerekeknek kábítószeres édességeket árul. A rendőrség úgy vélte, hogy a férfi tetrahidrokannabinolt rak adalékanyagként a gyerekeknek szánt édességeibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik