Média

Új tévécsatornák Európában

ses, tv, műhold
ses, tv, műhold

A Telekom Srbija és a SES Video tíz új tévécsatornát juttat el az európai közönséghez, valamint a volt jugoszláv tagországokba – jelentette be a két médiavállalat.

A friss, több évre vonatkozó terjesztési szerződés értelmében az új tévécsomagot Európában a keleti 23,5 fokos műholdas pozíción keresztül lehet elérni. A megállapodás értelmében a Telekom Srbija az ASTRA 3B műhold kapacitását bérli az új televíziós csatornacsomag kábel-, valamint IPTV hálózatokra történő továbbításához elsősorban Szerbiába, Horvátországba, Bosznia-Hercegovinába, Szlovéniába, Macedóniába, valamint Montenegróba. Az új tévés csomag kezdetben hét tévéadót tartalmaz majd: köztük az Agro TV, a Film Klub, a Kitchen TV, a Star TV, valamint a Zenska TV adását. További három csatorna idén nyáron kerül majd be a csomagba.

Jelentős lépés ez számunkra, hiszen partnerünk hálózatának segítségével helyi, valamint regionális programjainkat is továbbíthatjuk az európai közönség számára. Ez a televíziós csomag számos szerb, valamint régiós TV-csatornát kínál majd a nézőknek Európa-szerte.

– mondta Marijana Vukasinovic, a Telekom Srbija tartalomkezelésért felelős vezetője.

Ornass-Kubacki, a SES Video közép- és kelet-európai értékesítésért felelős alelnöke hozzátette, a megállapodás, miszerint együtt egy új tévés csomagot indítanak útjára újabb lépés afelé, hogy megerősítsék régóta fennálló együttműködésüket szerbiai partnerükkel.

Leszek Bujak: Továbbra is nagy szükség lesz műholdidőkre
Magyarországot is érinti a SpaceX rakétájának felrobbanása, de a SES ASTRA műholdas rendszerei kellően redundánsak ahhoz, hogy ez ne okozzon problémát. Regionális vezetőjük azt is mondta a 24.hu-nak, hogy a 4G és a Facebook videói ellenére továbbra is kellenek műholdas közvetítőkocsik.
Postás volt, ma övé a leghallgatottabb rádió Budapesten
Interjú Radu Morarral, a leghallgatottabb budapesti rádió, a Sláger FM, valamint a veszprémi Méz Rádió, és több Magyarországon és külföldön működő tévécsatorna tulajdonosával, akit egyelőre még Andy Vajna sem tudott kiütni a nyeregből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik