Média

Új vetélkedőt indít a Viasat3

viasat3
viasat3

Új saját gyártású produkcióval bővül a Sony Pictures Television Networks (SPTN) egyik hazai csatornája, a Viasat3.Az új műsor egy tudásalapú vetélkedő lesz.

Ez úgy derült ki, hogy a SorozatWiki blog felfedezett egy játékosválogatásra szóló felhívást a hollandiai NuMuvee műsorgyártó cég Facebook oldalán, ahol azt írták:

Párok, barátok, rokonok, munkatársak jelentkezését várjuk a VIASAT3 legújabb, tudásalapú vetélkedőjébe játékosnak.

Bár a szövegből nem sok részlet derül ki, az mindenképp érdekes, hogy a csatorna tudásalapú vetélkedőt indít, ugyanis ilyen műsor legutóbb 2012-ben volt a Viasat3-on képernyőn Nyered, ha mered címmel. A Viasat3 mostanában inkább az Észbontókat sugározta, ahol kifejezetten inkább tudatlan emberek voltak láthatók, akiket egészen meghökkentő kérdésekkel is meg lehetett vezetni.

A tévétársaság sajtósai egyelőre annyit mondtak a blognak, hogy valóban készül majd egy új tudásalapú vetélkedő a Viasat3-ra, de hogy milyen formátum alapján és mikor, arról majd csak később közölnek információt.

Ez itt a kérdés

A jelentkezésre szolgáló űrlap melletti adatkezelési szabályzatból viszont kideríthető még néhány részlet. Ilyen, hogy a főnyeremény 10 millió forint lesz, a vetélkedő címe pedig: Ez itt a kérdés. A játék szabályait illetően megtudtuk azt is, hogy a vetélkedő két részből áll majd, a játék első felében civilek tesznek fel kérdéseket a játékosoknak. Ebben a részben 3 forduló van. Az itt megszerzett összeget viszik a játékosok a játék második felébe, ahol az összeg már garantált nyeremény lehet. Az első játékrész során két játékospár méri össze a tudását, 3 fordulóban:

1. forduló: Mindkét páros két-két kérdést kap, a saját maga által választott kérdezőtől.
2. forduló: Mindkét páros két-két kérdést kap ellenfelei által választott kérdezőtől.
3. forduló: Mindkét páros egy-egy kérdést választ magának. A játék tétje: az addig összegyűjtött összeg duplája, az összeg megtartása vagy az összeg fele.

Az első játékrészben a játékospárok összesen a 3 forduló alatt egyszer élhetnek mentőövvel: a kérdező bemutatkozását követően, a kérdés elhangzása előtt másik kérdezőt választhatnak. A három fordulóban több pénzt gyűjtő játékos páré a lehetőség, hogy megszerezzék a fődíjat, vagy legalább egy részét. A három fordulóban rosszabbul teljesítő pár kiesik, pénznyeremény nem illeti meg őket. A fődíjért játszó páros garantált nyereménye az, amit az első három fordulóban gyűjtött, de csak abban az esetben, ha a második játékrész első során nem jutott tovább. A második játékrészben celebek – ismert, híres emberek, sportolók – teszik fel a kérdéseket. Ebben a játékrészben a megnyerhető összegek is változnak, egészen 10 millió forintig. Ehhez 4 lépcsőt kell teljesíteni, mindegyik lépcsőnek saját nyereményértéke van. A legalsó lépcsőn 4, alulról a második sorban 3, majd 2, majd 1 celeb látható. Itt is a játékosok választják, hogy kitől szeretnének kérdést kapni. A második játékrészben a játékospár 6 kérdést választhat, mellyel a második játékrész teljesíthető. Alulról az első és második sor sikeres teljesítéséhez minimum 2-2, a harmadik és negyedik sor sikeres teljesítéséhez 1-1 helyes választ kell adni. Amíg egy sort nem teljesített a páros, újabb kérdéseket kérhet, amíg el nem fogy a 6 kérdése. A páros azt az összeget nyeri, amelyik sort sikeresen teljesítette. Amennyiben a második játékrész első sorát sem tudja teljesíteni a páros, az első játékrészben megnyert összeget viheti haza.

Mivel Simicska nem adja neki a Magyar Nemzetet, lehet, hogy indít egy új újságot
Milkovics Pál, a Csehországban már több tévécsatornával rendelkező és hamarosan magyar tévécsatornákat indító S&P Broadcasting tulajdonosa ingyenes magyarországi sajtótermék elindítását fontolgatja. Interjú.
közmédia. közmédia. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Százmilliókért szórnák a magyar állami tévét a tengerentúlra
Az MTVA közel félmilliárd forint kifizetését tervezi, hogy az állami Duna World tévécsatorna és a Duna World Rádió adását Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon is fogni lehessen a következő egy évben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik