Média

Kódolatlan a Da Vinci TV

Da Vinci TV
Da Vinci TV

Március 31. és április 15. között két hétig kódolatlanul érhető el a Da Vinci TV ismeretterjesztő csatorna a PR-Telecom hálózatán keresztül. A Da Vinci Media és a kábelszolgáltató megállapodásának köszönhetően az oktató- és ismeretterjesztő csatorna így 65 ezer háztartásban válik ingyenesen elérhetővé átmenetileg.

A csatorna a kultúra, történelem, játék és alkotás, természet, tudományok valamint sport és szabadidő kategóriájú műsorokat közöl. Idén januárban alakult át jelentősen a programkínálata, azóta műsorai egy része a gyerekeket, más része felnőtteket céloz.

A kódolatlan időszakban a Da Vinci TV-n az emberi test és annak működése lesz fókuszban. Az Elmemunkák című sorozatban vizuális és audio illúziók, szenzoros rejtvények és elmetrükkök láthatók a művészet, a tudomány, a természet és a pszichológia területéről: a műsor azt mutatja meg, hogyan működik az agy. A Sportlabor sorozat számos sportot mutat be, hogy megismertesse a nézőket a sportok történelmével, miközben mókás tudományos tényekre derül fény. Az öregedés vége című dokumentumfilm pedig azt boncolgatja, vajon az emberek tényleg hosszabb ideig akarnak élni, akár annak árán is, hogy egyre tehetetlenebbek lesznek.

A csatorna a kábelszolgáltató hálózatán a 114. programhelyen érhető el kódolatlanul, amihez részletes technikai segítséget a weboldalukon adnak.

A Da Vinci TV megújult arculata
Átalakult a Da Vinci Learning tévécsatorna
Reggel 6-tól este 8-ig a gyerekeket, este 8-tól reggelig a felnőtteket célozzák a műsoraik, a csatorna nevet is váltott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik