Média

Átadták az idei Pulitzer-emlékdíjat

Idén Földes András, az Index riportere nyerte el az idei Pulitzer-emlékdíjat. Földes a menekültkérdéssel foglalkozó videós riportjáért kapta az elismerést, de tudósított többek között az Iszlám Állam elleni háborúból, Irakból, készített interjút egy ISIS által megerőszakolt nővel, helyszíni riportot a német integrációról és a magyar kormány által felállított tranzitzónákról és a libanoni menekülttáborokról is – derült ki az Index tudósításából.

Mester Ákos, a 168 Óra volt főszerkesztője életműdíjat kapott a kuratóriumtól.  Mester Ákos 1989-től, 27 éven át volt a 168 Óra főszerkesztője, 2016 márciusában mondott le az akkoriban éppen tulajdonosváltáson átesett lap éléről.

A Pulitzer-emlékdíjat 1989-ben a magyar származású Paul A. Fábry és a Magyar Hitelbank Rt. alapította a nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselő számára Joseph Pulitzer magyar származású amerikai sajtómágnás családjának kizárólagos engedélyével. A kuratórium elnöke Sipos Lajos, tagjai Bárándy Péter, Győrffy Miklós, Javorniczky István, Kepes András, Martin József és Rangos Katalin.

Tavaly Brückner Gergely, a Figyelő akkoriban távozó főmunkatársa (ma már az Index munkatársa) és Horvát János televíziós újságíró kapott hasonló elismerést.

Csikesz Erika
Távozik a Sláger FM vezérigazgatója
Csikesz Erikát Ürge Dezső váltja Budapest leghallgatottabb kereskedelmi rádiójának élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik