Média

Magyar híreket is kínál ezentúl a TASR

Elindította februártól magyar nyelvű hírszolgálatát a TASR nevű szlovák állami hírügynökség, mely régebb óta szolgáltatott angol és cseh nyelven híreket. A magyar hírszolgáltatás a cseh nyelvűt váltja fel.

A TASR (Tlačová agentúra Slovenskej republiky) a legfontosabbnak ítélt napi szlovákiai történésekkel foglalkozik, tekintettel az országban élő legnagyobb lélekszámú nemzeti kisebbséget – a magyart – érintő hírekre – írta a TASR közleménye alapján az MTI, hozzátéve: a magyar hírszolgálat napi legfeljebb 20 hír kiadását tervezi.

A magyar nyelvű hírszolgálat nem teljesen új keletű ötlet Szlovákiában, 2010-ben a Sita szlovák kereskedelmi hírügynökség már próbálkozott magyar nyelvű hírszolgáltatással, de mintegy egy év után megszüntették.

A Szlovák Köztársaság Hírügynöksége 2008-ban jött létre, önmagát közszolgálati, nemzeti és független intézményként definiálja. A TASR évente 250 ezer hírt ad ki Szlovákiából, a szlovákiai régiókból, külföldről, a gazdaság és sport területeiről. Ezenkívül fotókat, videó híreket és hanganyagokat is publikál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik