Média

Kiszállt a Red Lemon Media alapítója

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 02. 14. 13:21

Eladta teljes tulajdonrészét a Red Lemon Mediából Rubin Kata, a pr-ügynökség alapítója és korábbi társa, Farkas Franciska.
Korábban a témában:

Eladta teljes tulajdonrészét a Red Lemon Mediából Rubin Kata, a pr-ügynökség alapítója és korábbi társa, Farkas Franciska a We Are PR Kft.-nek, Hajagos Rita és Nagy Péter cégének – számolt be róla a Kreatív.

Hajagos Rita és Nagy Péter cége, a We are PR 2016-ban jelent meg mint társtulajdonos a Red Lemon Mediában, ahol most kizárólagos tulajdonossá vált.

Hajagos Rita a szakportálnak most azt mondta, már 2016-ban az volt a megállapodás, hogy végül teljesen kivásárolják a korábbi tulajdonosokat. Hasonlóan nyilatkozott Rubin Kata is, aki arról beszélt a portálnak, hogy közel másfél évtizeddel ezelőtt még egészen más ügyfélkörrel, teljesen más piaci körülmények között indította el a Red Lemont.

Azóta nemcsak a körülmények változtak rengeteget, hanem a cég is, hiszen egyszemélyes ügynökségből a piac meghatározó szereplője lett, mára közel negyvenen dolgoznak a Red Lemonnak és a profil is sokat formálódott.  Két évvel ezelőtt akkori társammal, Farkas Franciskával eljutottunk arra a pontra, hogy azt éreztük, ezen a területen mindent elértünk, amit mi szerettünk volna. Persze nagyon sok lehetőség van még a cégben és a piacban is, de 2016-ban mi teljesen tudatosan úgy döntöttünk, hogy lépcsőzetesen kiszállunk, mert ennyi év után új impulzusokra van szükségünk, szeretnénk magunkat más területen is kipróbálni.

Hajagos Rita korábban Prágában, a Nike közép-európai központjában dolgozott, részt vett a világ vezető sportmárkájának több globális márkakommunikációs projektjében és díjnyertes rendezvényeinek stratégiai kidolgozásában. Ezt megelőzően a Nike hazai marketingcsapatát vezette, dolgozott a Motorolánál PR vezetőként, több rangos hazai és világszintű sportesemény sajtófőnökeként és kiemelkedő IT és telekommunikációs PR projektekben. Tulajdonostársa, Nagy Péter pénzügyi szakember, közel egy évtizedig a Concorde munkatársa volt, a Red Lemon előtt pedig sportrendezvény szervező vállalkozását irányította.

A Red Lemon 2005-ben jött létre, bulvárkommunikációs ügynökségként. Azóta üzleti kommunikációval, fogyasztói és  vállalati kommunikációval (B2B, B2C) is foglalkoznak, olyan médiavállalatoknak is dolgoznak mint a Class FM, a Viacom, a Paramount Channel és a Central Médiacsoport.

Kovács Illés Bence. Fotó: Kiosk-ad
Andy Vajna új médiás vezetővel erősít
A Lapcom Zrt. új vezetőt igazolt az újonnan kialakított digitális fejlesztési igazgatósága élére.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.