Média

Először árulnak bitcoinért magyar magazint

A PC World magyar kiadásának tulajdonosa, a Project029 Kft. bejelentette, hogy Magyarországon elsőként bitcoin kriptovalutával is fizetni lehet a nyomtatott magazinjáért.

A bitcoinnal történő fizetést azzal is ösztönözni próbálják, hogy a magazint kedvezményesen, 5 dollárnak megfelelő virtuális valutáért vehetik meg azok, akik így fizetnek.

A PC World magazin mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében, például az elsők között jelent meg flopi, majd optikailemez-melléklettel, rendelkezett kiterjesztettvalóság-alapú címlappal, és adott online szolgáltatáscsomagot kiadványa mellé. A lap szerkesztői ezért is döntött úgy, hogy Magyarországon elsőként lehetővé teszik olvasóiknak, hogy virtuális valutával is megvásárolják a magazint, elősegítve azt, hogy a nem létező pénz egy megfogható és maradandó előnnyé alakuljon át. A szkeptikusoknak, az árfolyameséstől megrettent bányászoknak, kriptovaluta-tulajdonosoknak egy észszerű és megfogható jutalommal kecsegtető kiszállási lehetőséget, úgynevezett exitet ajánlunk fel. A befektetőknek és a kockáztatóknak pedig olyan pozitív hírt kínálunk, amelyre hivatkozva érvelhetnek a bitcoin vagy éppen az ethereum létjogosultságát illetően

– mondta a döntés kapcsán Molnár József főszerkesztő.

A lap februári számában egy hosszabb cikk is olvasható a virtuális valutákról és azok veszélyeiről, így az olvasók még jobban megismerhetik a fizetőeszközt.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik