Média

Új vezető a 24.hu és az NLCafé kiadójánál

Oláh Alexandra, a Central Médiacsoport leendő digitális üzletágvezető-helyettese
Oláh Alexandra, a Central Médiacsoport leendő digitális üzletágvezető-helyettese
A Central Médiacsoport digitális üzletágának újonnan létrehozott üzletágvezető-helyettesi pozíciójába a Jófogást is működtető Schibsted Media vezetőségéből érkezik szakember.

Digitális üzletágvezető-helyettesi pozíciót alakított ki a Central Médiacsoport digitális üzletága, a Central Digitális Média, vagyis a 24.hu, a Nosalty, a vezess.hu, az NLCafé, a Házipatika.com, a Startlap és több más internetes termék kiadója.

central digitális média cdm
A Central Médiacsoport digitális üzletágához tartozik a 24.hu-n kívül például a Nosalty, a Házipatika, a Startlap, a Vezess.hu és a Nők Lapja Café

Az újonnan létrehozott pozíciót Oláh Alexandra, a többek között a piacvezető hazai apróhirdetési oldalt, a Jófogás.hu-t működtető Schibsted Classified Mediától érkező szakember, a Schibsted eddigi magyarországi marketingigazgatója fogja betölteni február elsejétől. Oláh Alexandra a kiadónktól a múlt év végén távozó Dunai András feladatait átvevő Zalai Ágnes digitális üzletágvezetőnek lesz a helyettese.

A Central leendő digitálisüzletágvezető-helyettese mesterdiplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán szerezte, karrierjét 2008-ban a Magyar Televíziónál gyakornokként, gazdasági riporterként kezdte, valamint 2009 októberétől a Bögrecast magazinnál lett közösségi média stratéga. Egy ideig külföldön, a Brémai Egyetemen folytatott tanulmányokat. 2010-ben, a Jófogás indulásakor marketingmenedzserként csatlakozott a Schibsted apróhirdetési oldalához, majd 2014-ben marketingigazgatónak nevezték ki. E minőségében ő felelt a Jófogás látogatottságáért, felhasználói bázisának növekedéséért, valamint a cég teljes kommunikációs stratégiájáért. Vezetőként jelentős szerepe volt abban, hogy a szolgáltatás az elmúlt években piacvezetővé, valamint üzletileg is meghatározóvá vált a hazai médiapiacon.

Oláh Alexendra a Jófogásnál ellátott feladatai mellett 2016 novemberétől mostanáig a Használtautó.hu, az Autonavigator.hu, az Autoalkatrész.hu, a Nagyhaszon.hu és a Szalonautó.hu márkák marketinggel összefüggő feladatait is irányította a Schibsted-csoport magyarországi leányvállalatánál.

Zalai Ágnes a Central Médiacsoportnál létrejött új pozíció és a kinevezés kapcsán azt mondta:

Szandra tudására és szakmai tapasztalataira a divízió operatív, mindennapi vezetésében, valamint a Central Médiacsoport jövőbeni digitális fejlesztéseinek irányításában is számítunk, ahol folyamatosan erősíteni kívánjuk a marketing- és kereskedelmi szemléletet. Olyan profi menedzser csatlakozik hozzánk, aki képes az ügyfél szempontjából kreatívan újraértelmezni a lehetséges fejlődési irányokat, ami még a piacvezető kiadványok számára is az egyik legkomolyabb szakmai kihívás.

Oláh Alexandra hozzátette:

Az elmúlt 8 év alatt részt vehettem Magyarország legnagyobb fogyasztói (C2C) piacterének felépítésében és piacvezetővé tételében. Bízom benne, hogy a Schibstednél megszerzett hazai és nemzetközi tapasztalataimmal segíteni tudom a Central jövőbeli terveinek megvalósítását, és én is hozzájárulhatok a cég további sikereihez. Nagyon várom a közös munkát a csapattal, hogy ezen a sokszínű és izgalmas portfólión együtt dolgozzunk.

Keresi az utódot a Jófogás

Palocsay Géza, a Schibsted Classified Media Hungary Kft. ügyvezetője a 24.hu érdeklődésére elmondta: jelenleg még keresik Oláh Alexandra utódját, de mivel több mint 140 jelentkezőjük van a marketingigazgatói pozícióra, akik közül próbafeladatot is tartalmazó szűréssel igyekeznek megtalálni a legjobbat, a kiválasztási feladat hosszabb időt vesz igénybe. Ennek végén természetesen tájékoztatást adnak majd az utód személyéről.

A Jófogás, a Használtautó.hu és az Autónavigátor egyébként az idei évtől szoros együttműködésre lépett kiadónkkal: mint beszámoltunk róla, a Central Médiacsoport értékesíti 2018-tól a Schibsted ezen digitális termékeinek reklámfelületeit.

A Jófogás és a Használtautó.hu irodája Budapesten. Fotó: Fotó: Berecz Valter, 24.hu

Kiemelt kép: Oláh Alexandra. Fotó: Lugosi Nóra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik