Média

Jön a Virtuózok új évada

A nézők szavazatai alapján abszolút győztesnek megválasztott Kristóf Réka énekes a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2017. június 2-án.
A nézők szavazatai alapján abszolút győztesnek megválasztott Kristóf Réka énekes a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2017. június 2-án.

Már a negyedik évadát kezdi hamarosan a közmédia zenés tehetségkutatója, a Virtuózok. Már meg is kezdték a toborzást a műsorba. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik  valamilyen klasszikus hangszeren kiválóan játszanak, vagy klasszikus énekben kiemelkedően tehetségesek – közölte az MTVA hétfőn.

A komolyzenei tehetségkutató ezúttal is a Duna Televízió műsorán lesz látható, méghozzá idén tavasszal. Jelentkezni a műsorba február 9-én éjfélig lehet. A nevezéseket három korcsoportban várják, a Kicsik korcsoportjában 2003. június 1. és 2011. május 31. között született gyerekek mérhetik össze hangszeres vagy énektudásukat, A Tinik korcsoportjában az 1998. június 1. és 2003. május 31. között született fiatalok indulhatnak, az 1993. június 1. és 1998. május 31. között született ifjak pedig a Nagyok korcsoportjának hangszeres mezőnyében bizonyíthatnak. A Nagyok korcsoportjának ének kategóriájába az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

A jelentkezés a www.mediaklikk.hu/virtuozok oldalon keresztül zajlik, ahol az online jelentkezési lap kitöltésén túl a pályázóknak egy videót is fel kell tölteniük az előadandó zeneműről. A műsorba azok jelentkezését is várja a csatorna, akik az előző évadok válogatói során nem jutottak tovább, és ismét szeretnék megmérettetni magukat.

A zsűri tagjai lesznek:

  • Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő;
  • Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész;
  • Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész;
  • Balázs János, a Liszt-díjas Várdai István csellóművész, a világhírű, Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész

A tehetségkutatáson túl a Virtuózok célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét, felmutatva annak szépségét, összetettségét, jelenvalóságát.

rtl klub - barátok köz
Újabb nagy változás az RTL Klub estéiben
A Barátok Közt és az Éjjel-Nappal Budapest című sorozatot, és a Fókuszt is érinteni fogja, már hétfőtől.

Kiemelt kép: A nézők szavazatai alapján abszolút győztesnek megválasztott Kristóf Réka énekes a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2017. június 2-án.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik